Home » Zo laat jij je huis achter wanneer je op vakantie gaat

Zo laat jij je huis achter wanneer je op vakantie gaat

by Gustavo

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk om je huis goed achter te laten. Dit betekent niet alleen dat je ervoor moet zorgen dat het veilig is, maar ook dat het er netjes uitziet en er geen onverwachte problemen met je prachtige meubels of woonaccessoires van knuslifestyle.nl ontstaan terwijl je weg bent. Hieronder staan enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je huis in goede staat blijft terwijl je op vakantie bent.

Veiligheid eerst

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen goed vergrendeld zijn voordat je vertrekt. Dit helpt om inbrekers buiten te houden. Controleer ook of je beveiligingssysteem goed werkt en dat er geen storingen zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn dat iemand je prachtige zwarte woonaccessoires voor in je woonkamer ontvreemd terwijl jij heerlijk aan het strand ligt te genieten van de zon.

Verlichting

Laat een paar lampen aan om het idee te wekken dat er iemand thuis is. Het is een goed idee om tijdschakelaars in te stellen op verschillende tijden zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn. Ook buitenverlichting kan helpen om inbrekers af te schrikken.

Apparaten

Schakel alle apparaten uit en trek de stekkers uit het stopcontact. Dit bespaart niet alleen energie, maar voorkomt ook kortsluiting of brand. Denk ook aan het uitschakelen van de boiler, de verwarming en de airconditioning.

Koelkast en vriezer

Maak de koelkast en vriezer leeg en gooi bederfelijke producten weg. Reinig de binnenkant grondig en laat de deuren open zodat er geen vieze geurtjes kunnen ontstaan.

Planten

Vraag iemand om voor je planten te zorgen of gebruik automatische bewateringssystemen. Zo voorkom je dat je thuiskomt en je planten zijn uitgedroogd.

Post

Vraag een buur of vriend om je post te verzamelen of laat de post tijdelijk doorsturen naar een ander adres. Een overvolle brievenbus kan namelijk signalen afgeven dat er niemand thuis is.

Schoonmaken

Maak het huis goed schoon voordat je vertrekt. Een schoon huis voelt niet alleen prettig bij thuiskomst, maar voorkomt ook dat er vieze geuren kunnen ontstaan. Zorg ervoor dat er geen vuile vaat in de keuken staat en dat er geen etensresten in de prullenbak zitten.

Tot slot

Het is belangrijk om je huis goed achter te laten wanneer je op vakantie gaat. Neem bovenstaande tips ter harte en controleer altijd nog een keer of alle ramen en deuren op slot zitten voordat je vertrekt. Zo kun je zorgeloos van je vakantie genieten, wetende dat je huis in goede handen is.

You may also like