Home » Zo boek je jouw droomreis met minimale middelen!

Zo boek je jouw droomreis met minimale middelen!

by Gustavo
Zo boek je jouw droomreis met minimale middelen!

Een lange reis maken staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Het is echter wel een flinke investering die je moet doen. Gelukkig kan je er veel aan doen om de reis een stukje goedkoper te maken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een aantal slimme stappen te zetten als je de tickets gaat boeken. Dat werkt als volgt.

1. Flight alert instellen

Maak het niet moeilijker voor jezelf dan nodig is. Een flight alert instellen is bijvoorbeeld een hele gemakkelijke manier om op de hoogte te blijven van de ticketprijzen. Je krijgt dan namelijk meldingen van goedkope tickets voor reizen naar de bestemming van jouw dromen gewoon toegestuurd. Je hoeft er dus na het instellen letterlijk niets meer voor te doen om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden. Bovendien kan je ook vanaf elke plek in het land, maar ook België en Duitsland, vliegen.

2. Wanneer boek je

Vliegtickets veranderen voortdurend van prijs. In het begin zijn ze heel duur. Daarna worden ze goedkoper. Aan het eind worden ze weer wat duurder. Op het laatste moment dalen de prijzen dan weer heel hard. Het is dan dus logisch dat je in de middenperiode of op het allerlaatste moment moet boeken. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat je in ieder geval het lef moet hebben om je geduld te bewaren. Dit kan je immers heel veel geld besparen.

3. Wanneer ga je

Probeer je reis buiten de traditionele vakantieperiodes te houden als dit ook maar even mogelijk is. De periodes buiten de zomervakantie zijn bijvoorbeeld allemaal flink goedkoper. Werk je dan ook nog eens om de meivakantie of de herfstvakantie heen, dan kan je al helemaal veel besparen. Dit geld kan je dan dus allemaal overhouden om op vakantie te gebruiken. Het kan je vakantie dus nog leuker maken. Dit geldt dan ook voor alle bestemmingen die je maar kunt bedenken.

4. Hoe laat ga je

Ook niet onbelangrijk is het moment op de dag waarop je vliegt. Vertrek je onder kantooruren, of eigenlijk tussen 8.00 en 20.00 dan zijn de vluchten een stuk duurder dan tussen 20.00 en 8.00. Wanneer het dus maar even kan, is het verstandig om een vlucht te pakken die in de nachtelijke uren gaat. Dit kan je veel meer geld schelen dan je je misschien beseft. Alleen al door hiervoor te kiezen kan je dus meer overhouden.

5. Vertrek- en aankomstplaats

Tot slot is het belangrijk om goed na te denken over de plaats van vertrek en de plaats van aankomst. Een vlucht vanaf Schiphol kan weleens flink duurder zijn dan dezelfde vlucht, maar dan vanaf Eindhoven Airport. Dit geldt ook voor de plaats van aankomst. Die kan flink goedkoper zijn als hij net even buiten de grote steden reist. Als het besparen opweegt tegen de kosten die je ter plekke hebt om naar je hotel of Airbnb te komen, dan is dit natuurlijk wenselijk.

You may also like