Home » Winterkamperen in Tirol met de camper

Winterkamperen in Tirol met de camper

by Gustavo
Winterkamperen in Tirol met de camper

De camper heeft alles in één! Het biedt je de vrijheid van een auto. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt en op vakantie kan je alle kanten op. Maar het andere grote voordeel aan een camper is dat je je eigen accommodatie bij de hand hebt. Geen gedoe met hotels of het opzetten van een tent. Je parkeert je camper en je bent klaar! Ben jij van plan om lekker met de camper naar Oostenrijk te rijden? Dat is een heerlijk plan. Je kunt hier genieten van schitterende natuur, vooral in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. In dit blog vertellen we je graag meer over Tirol, met de camper op wintersport gaan in Oostenrijk, hoe het zit met mooie camperroutes en wat er verplicht in de auto mee moet.

Winterkamperen in Tirol met de camper

Met de camper naar Oostenrijk

Oostenrijk is een schitterend land om doorheen te rijden met de auto of de camper. De Oostenrijkse snelwegen zijn goed onderhouden en zijn goed begaanbaar. Hoewel dit land nog niet overal is ingesteld op mensen die met de camper op vakantie gaan, zijn camperreizen steeds meer in opkomst en zie je gelukkig goed aan dit land. Een camperroute rijden door dit land in het midden van Europa is het allerleukste wanneer je je goed voorbereidt.

Met de camper op wintersport

Winterkamperen in Oostenrijk is een hele bijzondere en leuke ervaring! Ga je in de winter op vakantie? Je kunt prima op wintersport met de camper, maar het is zaak dat je altijd zorgt dat je veilig op weg gaat. Los van het feit dat het verplicht is om een aantal zaken mee te nemen in de auto of camper (deze staan hieronder genoemd), is het ook wijs om je voertuig goed te laten nakijken voordat je vertrekt. Heb je alle nodige voorbereidingen getroffen? Dan kan je onbezorgd met je camper naar bijvoorbeeld Tirol in de winter! Let wel op dat je de smalle en steile bergweggetjes in de winter laat voor wat ze zijn. Je kunt hier vervelend vast komen te zitten met de camper en soms is rijden in Tirol op sommige plekken bijna onmogelijk, omdat alles ondergesneeuwd is. Kies dus een slimme route uit waarvan je weet dat de wegen sneeuwvrij zijn gemaakt en je veilig onderweg kunt!

Verplicht in de auto

Wanneer je met de auto of de camper naar Oostenrijk rijdt, zijn er een aantal items die je verplicht in de auto mee moet nemen. Wij hebben deze items voor je op een rijtje gezet:

  • Een gevarendriehoek. Je bent verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen. Je kunt deze, wanneer je met pech langs de weg komt te staan, zo’n 200 meter achter je voertuig plaatsen op de vluchtstrook, zodat andere automobilisten kunnen zien dat jij stilstaat met jouw voertuig.
  • Deze hesjes moeten voldoen aan de wettelijke norm en moeten gedragen worden wanneer je vanwege pech of een ongeval de auto langs de weg moet verlaten. Ook dit heeft te maken met jouw zichtbaarheid voor je medeweggebruikers.
  • Een EHBO-doos.
  • Van 1 november tot 1 april is het verplicht om in Oostenrijk met winterbanden te rijden.

Wegenvignet

Op de Oostenrijkse snelwegen is het verplicht om een tolvignet of een wegenvignet in je bezit te hebben. Dit vignet moet je aanvragen voordat je op reis gaat en moet aangevraagd worden op basis van het kenteken van jouw voertuig. Wanneer je geen vignet aanschaft, loop je het risico op een boete. Deze plicht geldt ook voor mensen die in een camper rijden. Naast de wegen waarvoor vignetplicht geldt, zijn er ook tolwegen in Oostenrijk, maar dit zijn vooral wegen die door tunnels lopen. Voor meer informatie kan je kijken op de website www.wegenvignetten.nl . Hier kan je bovendien jouw eigen wegenvignet bestellen.

You may also like