Home » Welke wintersport landen zijn populair onder Nederlanders?

Welke wintersport landen zijn populair onder Nederlanders?

by Gustavo
Welke wintersport landen zijn populair onder Nederlanders

Nederlanders zijn trouwe wintersportgangers. Jaarlijks trekken zij er weer op uit om naar hun favoriete wintersport land te reizen en een heuglijke tijd te beleven waar nog lang op kan worden teruggevallen en met een glimlach aan kan worden teruggedacht. De meest populaire landen onder Nederlanders zijn (en blijven) Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland. Daarnaast zijn er ook landen in opkomst zoals Noorwegen, Tsjechië en Canada. Noorwegen en Canada staan bekend om en nét iets andere wintersport dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Tsjechië is een relatief goedkope bestemming.

Het altijd populaire Oostenrijk

Met spit op nummer één staat Oostenrijk; het is een zeer populair land en dé bestemming voor de wintersport onder Nederlanders. Want zeg je wintersport, dan wordt automatisch gedacht aan Oostenrijk. In dit land ben je verzekerd van een dik pak sneeuw. Oostenrijk bestaat voor driekwart uit bergen: dit geeft de skiërs, snowboarders en langlaufers alle ingrediënten voor een geschikte wintersport vakantie. Ben je overigens bekend met de website opsneeuwvakantie.nl? Daar is talloze informatie te vinden als je geïnteresseerd bent in een toekomstige ski vakantie in Oostenrijk of een ander populair land. Ook is het mogelijk een reis te boeken op deze website. Op die manier kun je je – als het allemaal weer mag – vast gaan verheugen op een vakantie. Begin daarom nu vast met het uitzoeken van een geschikte accommodatie! Hierbij kan gedacht worden aan een typisch chalet, een vakantiehuis of een appartement. Zowel de ervaren wintersporter als de beginner zal in Oostenrijk zijn of haar hart kunnen ophalen.

Frankrijk op nummer twee

Na Oostenrijk is een wintersport in Frankrijk ook zeer aantrekkelijk voor veel Nederlanders. Zowel in de zomer als in de winter is Frankrijk een land waar je echt kunt genieten van een welverdiende vakantie. Toch geeft de sneeuw in Frankrijk een heel andere ervaring dan wanneer je het land in de zomer bezoekt. Bovendien beschikt Frankrijk over een skipiste van ruim 8000 kilometer. Dit maakt dat Frankrijk de beste opties heeft als het gaat om skiën, langlaufen of snowboarden. Bij het boeken van een wintersport vakantie ben je verzekerd van prachtige skigebieden, uitstekende accommodaties en gezellige skidorpen. De charmes die het land heeft zullen de vakantie tot een waar genot maken.

Als je jezelf al op de skipistes ziet staan en van de bergen af ziet skiën of snowboarden, dan is de teleurstelling groot als corona roet in het eten (blijft) gooien. Hopelijk is er snel weer meer mogelijk. Zoals reeds vermeld blijft de wintersport trekken. Heel de dag buiten zijn omringd met fijne mensen, de schone lucht en uiteraard de après-ski verveelt nimmer. Bovendien is de schone berglucht ook nog eens heel gezond voor de wintersportgangers.

You may also like