Home » Welke activiteiten kunt je ondernemen in de Belgische Ardennen?

Welke activiteiten kunt je ondernemen in de Belgische Ardennen?

by Gustavo

Terwijl sommige mensen misschien bekend zijn met het industriële, drukke noorden van België, heeft de zuidelijke regio ook ontzettend veel te bieden. Sterker nog: je beleeft een geweldige tijd wanneer je besluiten om besluit naar het zuiden af te zakken. Ver weg van het industriële landschap is het in het zuiden een en al glooiend heuvellandschap met overal groene vergezichten. De natuur van de Ardennen is een toeristische attractie van zichzelf. Welke activiteiten kun je op deze bijzondere plek ondernemen? 

Op avontuur in de Ardennen

Er zijn ontzettend veel activiteiten in de Ardennen te ondernemen. Voor sportievelingen is het een fantastische plek. Zo zijn er overal wandel- en mountainbikes routes te vinden. Vergeet dus niet om je wandelschoenen mee te nemen en/of huur een fiets bij de plek waar je verblijft. Of onderneem outdoor activiteiten in de buitenlucht. Altijd al gedroomd van Adventure ardennen? Dan is het een goed idee om te gaan klimmen, abseilen of kajakken. Vaak kun je deelnemen in een groep. Wel is het verstandig om activiteiten in de Ardennen van tevoren te plannen en te reserveren. Op die manier voorkom je teleurstellingen.

Verdiep je in de geschiedenis van de Ardennen

De Ardennen heeft een rijke geschiedenis waar je simpelweg niet omheen kunt. Na alle activiteiten in de buitenlucht is het tijd voor wat cultuur. Dit zorgt voor een welkome afwisseling. En daarna kun je alsnog weer avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht ondernemen. Verdiep je bijvoorbeeld in alle gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. We raden aan om het oorlogsmuseum in Bastogne te bezoeken. Dompel je onder in een wereld die ooit was. 

Wandel door het museum

Heb je veel gewandeld en gefietst in de Ardennen en ben je toe aan een rustige activiteit? Ook wanneer je van kunst houdt, heb je het naar de zin in de Ardennen. In dit prachtige stukje België bevinden zich diverse musea, waaronder La Boverle en Musee de l ‘Art Wallon. Luik is de grootste stad van de Ardennen en heeft een fantastisch museum genaamd ‘Grand Curtius’. De rode bakstenen buitenkant springt in het oog. De kunst binnenin neemt jou mee van het begin tot het tijdperk waarin we nu leven.

You may also like