Home » Wat te doen met reisfoto’s? 5 tips!

Wat te doen met reisfoto’s? 5 tips!

by Gustavo
uitgelichte afbeelding vakantieverlangen

uitgelichte afbeelding vakantieverlangen
Wanneer je op reis bent, maak je waarschijnlijk veel mooie foto’s van alle overweldigende dingen die je tegenkomt. Of dit nu van mooie landschappen, de wilde natuur of het stadsleven is, het liefst wil je alles vastleggen op camera. Je maakt kennis met nieuwe culturen en ontmoet nieuwe mensen. Tegenwoordig kun je met een digitale camera letterlijk duizenden plaatjes schieten en meestal verdwijnen deze foto’s, eenmaal thuisgekomen, op je harde schijf. Zonde eigenlijk, want je hebt niet voor niks natuurlijk al die mooie foto’s gemaakt. Eigenlijk zou je dus je mooiste foto’s eens uit moeten zoeken en er iets creatiefs mee moeten doen, zodat je reisherinneringen weer tot leven komen!

Hang foto’s op in je huis

Deze eerste tip is eigenlijk erg voor de hand liggend: decoreer je huis ermee! Lijst de foto’s in en zet ze in je kast of hang deze aan de muur. Of laat de mooiste foto uitvergroten en hang deze aan de muur boven je bank. Je kunt het ook op een tuindoek laten afdrukken, dan kun je er in de zomer ook naar kijken als je lekker in je tuin ligt te zonnen. Naast canvas, kun je tegenwoordig ook kiezen uit ander materiaal waarop de foto’s kunnen worden afgedrukt. Ga bijvoorbeeld voor aluminium, plexiglas of hout! Kortom, je kunt van je prachtigste reisfoto’s in je huis een eyecatcher maken!

palmboom-herinneringenoplinnen

Bron foto: Herinneringenoplinnen.nl

Maak een fotoalbum

Een fotoalbum is een goede manier om al je vakantieherinneringen in een compacte boek te bundelen. Dit staat erg leuk op de salontafel en je kunt er zo nu en dan lekker doorheen bladeren. Op internet kun je heel gemakkelijk en goedkoop in een paar simpele stappen een fotoalbum samenstellen. Je kunt het fotoboek helemaal naar smaak vormgeven en bijvoorbeeld de grootte van de foto’s, de layout en het aantal pagina’s zelf bepalen. Heb je inmiddels al veel reisjes achter de kiezen en wordt het onbegonnen werk om van elke reis een fotoalbum te maken? Je kunt natuurlijk ook alleen van de verre reizen een fotoalbum maken. Of je kunt er voor kiezen om elk jaar een fotoboek te maken en voor elk boek de mooiste reisfoto’s van dat jaar te selecteren.

Creatief met wasknijpers

Je hoeft foto’s niet per se eerst in te lijsten om ze vervolgens op te kunnen hangen. Je kunt er namelijk ook veel creatiever mee omgaan en de foto’s eerst als een polaroidfoto af laten drukken en ze met wasknijpers ophangen aan een touw! Dit is een originele manier om je muur te versieren en het grote voordeel hiervan is dat je foto’s heel makkelijk om kan wisselen, zodat je elke week weer andere foto’s aan je muur kunt hangen. Wat je ook kunt doen, is een touwtje vastspijkeren aan een houten bord en dit bord met magneet- en whiteboardverf verven. Je kunt hier vervolgens je foto’s ophangen en bovendien heb je er ook een whiteboard bij, waar je bijvoorbeeld je to do-lijstjes of boodschappenlijstje op kunt schrijven.

vakantieverlangen shutterstock

Bron foto: Shutterstock.com

Levensgroot aan de muur

Wil je echt een statement in huis hebben? Gebruik dan je hele muur om je mooiste foto te laten zien! Zo kun je vanaf je bank van het uitzicht van het New Yorkse stadsleven genieten. Of je kunt natuurlijk ook voor een mooie natuurfoto gaan en bijvoorbeeld een palmboom strand in Thailand laten afdrukken voor op je muur. Het is namelijk mogelijk om foto’s te laten afdrukken op behang. Let er wel op dat de foto’s van zeer goede kwaliteit moeten zijn. En het is nogal een permanent dingetje om je muur te behangen met een grote foto, dus denk goed na of het bij de rest van je interieur past. Maar een ding is zeker: dit is een hele bijzondere manier om je mooiste reisfoto te presenteren!

Kalender of agenda vol met foto’s

Wil je geen standaard agenda hebben van de boekhandel? Dan kun op internet ook helemaal zelf je eigen agenda ontwerpen met zelfgekozen foto’s! Je kunt er ook een kalender van maken en bijvoorbeeld in de keuken of op het toilet of waar dan ook in huis hangen. Bij het ontwerpen van een agenda of kalender, zoek je per seizoen er passende foto’s bij. Plaats je wintersportfoto’s dus in de wintermaanden en de foto’s van je reis door Zuid-Oost Azië passen weer goed bij de zomermaanden. Of ben je een keer in de herfst naar New York geweest? Dan is het leuk om deze foto’s in de herfstmaanden te stoppen, want zo haal je weer leuke herinneringen op zodra je je agenda openslaat om een afspraak te noteren.

You may also like