Home » Wat te doen in de zomervakantie: 5 leuke ideeën

Wat te doen in de zomervakantie: 5 leuke ideeën

by Gustavo
Wat te doen in de zomervakantie 5 leuke ideeën

Nog eventjes en dan begint de zomervakantie! De zomer staat vaak in het teken van ijsjes eten, op vakantie gaan en genieten van de zon. Maar voor sommige mensen is de zomervakantie ook een periode waarin alle structuur wegvalt. Dreigt de kans dat jij je gaat vervelen? Dan is het heel belangrijk om het voor jezelf zo leuk mogelijk te maken. In dit artikel zetten we vijf leuke ideeën op een rij om te doen in de zomervakantie met mooi én slecht weer.

De vakantie is vaak een periode waarin je eindelijk tijd hebt voor wat quality time. Of je er nu op uitgaat met vrienden, vriendinnen of juist familie: met de volgende activiteiten beleef jij ongetwijfeld een onvergetelijke zomervakantie.

Picknick

Activiteiten in de zomer hoeven heus geen hele onderneming te zijn. Ga bijvoorbeeld lekker picknicken. Verzamel een kleedje, wat lekkere hapjes, wat lekker drinken en een muziekboxje en ga de natuur in. Er is altijd wel een plekje in jouw omgeving waar je heen kunt. Een picknick is het ideaal moment om eens goed bij te kletsen met vrienden of familie. En als het slecht weer is, kun je natuurlijk ook gewoon binnen picknicken.

Escaperoom

Escaperooms worden steeds populairder en dat is niet voor niets! Samen met vrienden en familie word je opgesloten in een ruimte. Daar los je allerlei raadsels en puzzels op om uiteindelijk uit de kamer te kunnen ontsnappen. Hiervoor is natuurlijk goede communicatie en samenwerking vereist en daarnaast leer je elkaar ook nog eens van een andere kant kennen. Een win-win situatie dus! Probeer eens deze escaperoom op een fort in Alkmaar.

Maak DIY-ideetjes

Wanneer je het internet afstruint naar DIY’s kom je ongetwijfeld talloze ideeën tegen. Van kralenarmbandjes tot gedecoreerde meubels: maak een lijst van ideeën die jou het leukste lijken. In de vakantie heb je alle tijd om het lijstje af te werken. Daar ben je vast nog wel eventjes mee bezig. Verzamel alle attributen en haal de creativiteit in jou naar boven. Ook kun je er een heel DIY-dagje van maken met vrienden of vriendinnen.

Survival-tocht

Als je toch iets actiever ingesteld bent, dan is een survivaltocht wellicht wel iets voor jou. Zo’n survivalparcours bestaat uit verschillende uitdagende onderdelen, waaronder een hindernisbaan, uitdagende slootoversteken en een laagteparcours. Je wordt fysiek uitgedaagd om net dat stapje extra te zetten, maar daarnaast gaat het natuurlijk vooral om plezier maken.

Lasergamen

Tot slot is lasergamen een heel leuke activiteit tijdens de zomervakantie. Het haalt fanatisme in de deelnemers naar boven. Je kruipt en rolt door het park en probeert tegelijkertijd jouw tegenstanders te raken met lasers. Vaak is er achteraf nog een gezellige borrel waar genoeg tijd is om met elkaar bij te praten.

Met deze inspiratie hoef jij je tijdens de zomervakantie niet te vervelen. Voor welk uitje ga jij?

You may also like