Home » Wat te doen in de zomervakantie? 5 ideeën voor je op een rij

Wat te doen in de zomervakantie? 5 ideeën voor je op een rij

by Scott
Wat te doen in de zomervakantie 5 ideeën voor je op een rij

Wanneer de dagen weer langer worden en de lente steeds meer in zicht komt, is het ook heerlijk om weer weg te dromen bij de zwoele hitte die de zomers met zich meebrengen. Het begin van het voorjaar is voor veel mensen het moment eens na te gaan denken over de zomer. Weet jij al wat je gaat doen? In dit artikel zetten we 6 ideeën op een rij voor een heerlijke zomervakantie!

1.      Op avontuur met een survivaltocht

We beginnen meteen met een spectaculaire activiteit voor je vakantie: een survivaltocht. Even helemaal back to basics. Geen telefoon, geen internet, geen Netflix. Alleen jij, je metgezellen en iemand die jou alles kan leren over het leven in de natuur met weinig middelen. Naast dat je je hoofd even helemaal leeg kunt maken is het ook een fantastische uitdaging en kun je na je vakantie trots zijn op jezelf omdat je dit avontuur bent aangegaan. Survivaltochten kun je overal ter wereld doen: van jungletochten in Zuidoost-Azië tot berg- en bostochten in Noorwegen. Voor ieder wat wils!

2.      Of… zoek lekker de luxe op!

Ben je juist liever verzekerd van een heerlijke maaltijd wanneer jij dat wilt en iedere avond slapen in een fijn bed? Wellicht is het dan fijner om juist de luxe op te zoeken met een all-inclusive reis naar een luxe resort. Dat kan gewoon in Europa, maar je kunt het ook zoeken op de parelwitte stranden van Thailand of Hawaii als je zin hebt om ver weg te gaan. Op sommige bestemmingen is lekker weer gegarandeerd en dat kan erg fijn zijn als je gelukkig wordt van de zon.

3.      Cultuur snuiven in Europese hoofdsteden

Europa is een prachtig continent en rijk aan schitterende culturen. Deze kun je ontdekken tijdens een treintocht langs verschillende Europese hoofdsteden met bijvoorbeeld Interrail. Hoewel vaak gedacht wordt dat dit alleen iets is voor backpackende jongeren, kun je het ook prima luxer aanpakken als je dat graag wilt. Door te gaan Interrailen kun je precies die steden bezoeken die jij wilt zien én ook nog genieten van de mooie landschappen die je ziet vanuit de trein.

4.      Blijf lekker in Nederland!

De afgelopen jaren zijn de zomers in Nederland heerlijk warm geweest en is er weinig regen gevallen. Genieten van de zon en het water kan dus ook gewoon wanneer je lekker in Nederland blijft. Er zijn genoeg leuke mogelijkheden die voor een heerlijke zomer zorgen. Je kunt bijvoorbeeld een speedboot huren voor een sportieve dag op het water, of genieten van de buitenlucht op een sloep. Perfect voor een zomerse dag in Nederland.

Zomervakantie activiteiten

5.      Kies voor een roadtrip

Een ideale keus als je met je geliefde of een groep vrienden op pad wilt en wanneer iedereen houdt van variatie. Een roadtrip is veelzijdig en je kunt hem precies organiseren zoals jij dat wilt, of je nou van steden, natuur of allebei houdt. Een auto geeft veel vrijheid waardoor je de perfecte zomer kunt beleven. Muziekje op, snacks achterin en gaan!

Geniet van de zomer

De zomer is het ideale seizoen om te genieten van je vrienden, familie en geliefden. Een zomervakantie is de kans om te genieten van een langere vakantie, of juist een aantal leuke activiteiten verspreid over verschillende dagen waardoor de zomer extra lang kan duren. Waar kies jij voor?

You may also like