Home » Wat je niet wilt missen op vakantie

Wat je niet wilt missen op vakantie

by Gustavo
Wat je niet wilt missen op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Dan zijn er een aantal items die je zeker bij je moet hebben. In dit artikel benoemen we drie dingen die jij echt niet wilt missen op je vakantiebestemming.

1. Je paspoort

Vooral als je met het vliegtuig op vakantie gaat, maar zeker ook wanneer je met de auto erop uit trekt is je paspoort noodzakelijk om mee te nemen. Vergeet je deze, dan gaat je reis niet door of kun je op plaats van bestemming in de problemen komen. Ook als je in Nederland op vakantie gaat is het altijd aan te raden om je paspoort mee te nemen. Vaak heb je deze nodig wanneer je incheckt op de camping, in het hotel of in het appartement waar je de vakantie zal verblijven. Daarnaast moet je jezelf natuurlijk altijd kunnen legitimeren als de politie hierom vraagt. Doe je dit niet, dan kun je een forse boete verwachten. Wanneer je geen paspoort hebt, is een ID-kaart of rijbewijs (in Nederland) ook goed. Kijk van tevoren of je reisdocumenten nog geldig zijn. Zo niet, dan heb je ruim de tijd om dit in orde te maken voor je naar de vakantiebestemming vertrekt. >>> AFB 1

2. Belangrijke (telefoon)nummers

Als je op vakantie bent, is het fijn om de belangrijke telefoonnummers bij de hand te hebben mocht er wat gebeuren. Hieronder vallen bijvoorbeeld de telefoonnummers van je reisverzekering of bank, maar wellicht ook andere instanties die jij belangrijk acht. Mocht je portemonnee met belangrijke pasjes, zoals van de bank bijvoorbeeld, gestolen worden dan is het fijn dat je weet wie je hiervoor moet bellen. Ook als er onderweg iets gebeurt, waarvoor je een beroep wilt doen op je reisverzekering, is het handig als je jouw polisnummer bij de hand hebt. 

3. Een eigen fiets

Naast de eerste drie essentiële dingen, is ook het meenemen van je eigen fiets aan te raden. Zo kun je op jouw vakantiebestemming heerlijk fietsend de omgeving verkennen. Dit geeft je een gevoel van vrijheid en is erg gemakkelijk. Ga je bijvoorbeeld naar een camping? Dan kun je jouw fiets ook gebruiken om naar de receptie te fietsen of ’s morgens boodschappen voor het ontbijt te halen. Heb je niet veel ruimte in de auto, of ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan is een e-vouwfiets ook een handige uitkomst. Deze vouw je gemakkelijk op tot een klein pakketje. Met een elektrische fiets kun je heerlijk op vakantietempo fietsen. De elektromotor geeft je namelijk net een zetje in de rug!

You may also like