Home » Wandelen in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

by Gustavo
wandelen in oostenrijk

Wie kent Oostenrijk nu niet, binnen Europa immers het vakantieland bij uitstek als je tenminste niet op een strand in de bloedhete zomerzon wilt liggen.

Oostenrijk staat vooral bekend bij het grote publiek als een bestemming om in de winter de boel de boel te laten en om te gaan genieten van veel sneeuw, veel plezier, en vooral veel alcohol. Het wordt gekscherend door de Oostenrijkers ook wel de witte Ballermann, met een verwijzing naar het feestgedruis op Mallorca en op Ibiza.

Maar goed, als je dat feesten leuk kunt vinden, dan moet je zeker ook om die reden naar Oostenrijk op wintersport komen. De Oostenrijkers maken het graag mogelijk. En wil je liever niet zoveel feestgedruis om je heen in de wintermaanden, dan zijn er ook genoeg kleinere skigebieden waar je prima kunt skiën of snowboarden met het hele gezin. Want als echte Oostenrijker, genieten wij van de wintersport natuurlijk vooral met ons hele gezin. Want familie en kinderen zijn voor ons misschien wel nog belangrijker dan die wintersport of de witte sneeuw.

Want over één ding zullen we het samen zonder twijfel eens zijn, Oostenrijk is voor de wintersport zonder twijfel het meest veelzijdige vakantieland. Geen enkel ander land kan zich daarmee meten.

Wij Oostenrijkers vinden het prima, kom rustig genieten het komende wintersportseizoen.

Onze passie

Maar onze passie ligt bij de bergen en bij de zomer. Want dan is ons land nog veel mooier dan in de wintermaanden. Heerlijke wandelingen maken boven de 2000 meter hoogte, waar de roep van de bergmarmot luidkeels laat weten dat je gezien bent.

Dat is de sport of hobby die we graag in de zomermaanden doen, en je kunt ons eigenlijk ieder vrij moment ergens in onze bergen vinden.

’s Ochtends pakken we onze rugzakken, doen daar de belegde broodjes in, wat zoetigheid en ons drinken. Dan vertrekkende we naar de lift in één van de skigebieden die ook als zomerlift gebruikt kunnen worden, en uiterlijk rond negen uur zijn we boven in de bergen. Overigens zul je al bemerken dat we niet graag vanuit het dal omhooglopen de bergen in. We willen immers daar boven genieten zonder daarvoor al te moe te zijn.

We wandelen wat, rusten op één van de vele bankjes die ook boven in de bergen zijn geplaatst, en kunnen dan rustig uren om ons heen kijken. Want dat is pas echt genieten. Niet alleen van die prachtige bergen, maar ook van de wilde dieren die je overal kunt bewonderen, de koeien en de schapen die hier in de zomermaanden grazen, en van de rust. Mits je natuurlijk niet vlakbij een beekje zit, zien sommige vakantiegangers als storend. Wij vinden dat juist niet storend maar als nog meer rust.

En, zo zijn we natuurlijk ook weer, ook deze mooiheid en rust willen we graag met jullie allemaal delen.

Wandelen Oostenrijk

Kom dus rustig ook dit jaar in de zomer voor een vakantie naar Oostenrijk. We laten je graag zien hoe mooi je kunt wandelen in Oostenrijk, hoe mooi onze bergen in de zomer zijn. Het enige dat je extra moet meenemen zijn een paar goede wandelschoenen. Die lach op je gezicht toveren we er wel op als je in onze bergen onderweg bent.

En wil je weten welke regio het mooiste is om te wandelen, in welke regio je het beste van cultuur kunt genieten, of waar je in de zomermaanden kunt skiën, dan vertellen we je dat graag.

You may also like