Home » Waarom steeds meer mensen met een vouwwagen op vakantie gaan

Waarom steeds meer mensen met een vouwwagen op vakantie gaan

by Gustavo
Dit zijn de 7 leukste campings van Nederland

Kamperen is weer steeds meer in opkomst. Veel mensen hebben de afgelopen periode ontdekt dat dit dé manier is om één te worden met de natuur. Ook veel millennials, de generatie tussen de 20 en 40 jaar oud, hebben de afgelopen ontdekt hoe fijn het is om de natuur in te trekken. Een van de bijkomende voordelen van het moderne kamperen, is dat er niet té veel concessies meer moeten worden gedaan met betrekking tot de luxe. Het “behelpen” op de camping is verleden tijd. Dit is een van de redenen waarom steeds meer mensen met een vouwwagen op vakantie gaan. Dat er meer goede redenen zijn om voor een vouwwagen te kiezen als onderkomen voor de vakantie, ontdek je in dit blog.

Kampeertrends van dit moment

Als we kijken naar de kampeertrend van dit moment, zien we een aantal opvallende zaken. Allereerst wordt de camping gezien als de perfecte “mindwellness” plek om even afstand te doen van het hectische dagelijks leven. Kamperen is niet alleen een prima optie om veilig- en gezond op vakantie te kunnen gaan maar voor veel mensen ook dé manier om de batterij even op te laden en ervoor te kiezen om even niet digitaal connected te zijn.

Voordelen van het gebruik van een vouwwagen

Hoewel veel mensen bij het kamperen denken aan het gebruik van een tent of een caravan, neemt ook het gebruik van een vouwwagen (ook wel een hefdakcaravan genoemd) sterk toe. Vouwwagens vormen immers de ideale combinatie van een tent en een caravan. Je ervaart het gemak van de caravan en het gevoel van een tent. Je hebt immers de beschikking over veel leefruimte, vaste slaapplekken en een keuken zoals ook bij een caravan het geval is. Het opzetten van een vouwwagen is minimaal net zo eenvoudig als een (gebruiksvriendelijke) tent en misschien nog wel eenvoudiger. De opzet systemen zijn immers volledig automatisch geregeld. Je bespaart hiermee dus veel tijd en moeite zodat je optimaal genieten van je vakantie. 

Een ander groot voordeel van de keuze voor een vouwwagen ten opzichte van een caravan is de aanschafprijs. Een gemiddelde vouwwagen is zowel in aanschaf als in onderhoud veel voordeliger dan de meeste caravans. Daarnaast is het rijden met een vouwwagen veel makkelijker dan met een caravan dat een veel grotere afmeting heeft. Dit merk je ook aan de benzinekosten die je maakt. Dit is zeker een punt om rekening mee te houden! Als je de keuze maakt voor een hefdakcaravan met een gewicht onder de 750 KG, heb je géén aanhanger rijbewijs nodig om met de vouwwagen te mogen rijden. 

Verschillende soorten vouwwagens

Als je de showroom van een specialist in vouwwagens bezoekt, ontdek je al snel dat je kunt kiezen uit veel verschillende soorten vouwwagens. Je hebt een ruime keuze uit vouwwagens die je voorzien van comfort, ruimte, duurzaamheid en design. Je kunt de keuze maken voor een klassieke hefdakcaravan, een vouwwagen die meer ontworpen is voor trektochten of voor een stevige vouwwagen voor de wat meer avontuurlijke vakanties. In dit laatste geval komt een Campwerk vouwwagen zeker in aanmerking. Met het benoemen van dit merk komen we automatische terug op een zichtbare verschuiving op de kampeermarkt die de laatste periode heeft plaatsgevonden. Er is immers een stijgende behoefte aan een tenttrailer die eenvoudig op te zetten is, veel slaapcomfort biedt een stoere uitstraling heeft. Een Campwerk vouwwagen voorziet in al deze doelstellingen en is zeker een aanrader als je tot op zekere hoogte back to basics wil om in de natuur even afstand te kunnen doen van onze dagelijkse samenleving.

You may also like