Home » Waarom je met je moeder op stedentrip moet gaan en tips

Waarom je met je moeder op stedentrip moet gaan en tips

by Gustavo
reistips londen

Moederdag is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om je moeder te eens te verrassen met een leuke stedentrip. Dat is een cadeau dat altijd geslaagd is, omdat je samen een bijzondere stad kunt gaan ontdekken. Jij kent je moeder natuurlijk goed genoeg om de keuze te maken uit de onderstaande opties.

1. Londen

Hier kan je natuurlijk theedrinken zoals dat hoort. Overal in Londen zijn nog tearooms en in vele daarvan is de tijd blijven stilstaan. Hier is een high tea niet iets dat je een keertje doet om mee te maken, in Londen is het gewoon een dagelijkse traditie. Wat dacht je van taartjes, fruitcake vol vruchten en echte scones. Verder is er in Londen ook nog een monument hier en daar om eens te gaan bekijken als je genoeg thee hebt gedronken. Ten slotte is Londen de uitgelezen stad om lekker te gaan shoppen met je moeder. Zo zijn er veel sieradenwinkels te vinden in de stad en is dit het ideale moment om een cadeau aan je moeder te geven!

2. Antwerpen

Antwerpen is maar even over de grens maar beslist een ideale bestemming om eens heerlijk te gaan shoppen. Wil je de drukte van de zomersolden (uitverkoop) mee maken dan moet je wachten tot juli. Maar dan is het ook zeker dat jullie met tassen vol koopjes huiswaarts zullen keren. Wil je even tot rust komen? Niet ver van het winkelcentrum is de kade van de Schelde. Hier kan je op een lekker bankje genieten van de vele Antwerpenaren die hier ook van het uitzicht willen genieten.

3. Parijs

Met je moeder naar Parijs als verrassing voor Moederdag? Parijs is natuurlijk de stad van de liefde, maar je houdt toch ook veel van je moeder. Parijs heeft het natuurlijk allemaal. Hier kan je shoppen maar ook aan sightseeing doen. Slenter langs de Seine en bekijk de mooiste bruggen over het water. Of droom weg op een bankje aan de oever van deze rivier. Is de Eiffeltoren al dichtbij of moeten we nog even? Een glaasje rosé op een terrasje moet beslist nog wel kunnen.

4. Brugge

Misschien houdt je moeder wel net zoveel van chocolade als jij. Dan is een stedentrip naar Brugge een uitstekend idee voor een Moederdagcadeau. In een land waar veel om chocolade draait, spant Brugge beslist de kroon. Hier moet je natuurlijk het Brugse Swaentje proeven dat de stadspraline is van deze mooie Belgische stad. Een workshop pralines maken is uiteraard een mooie uitdaging om te zien wie de lekkerste bonbons weet te fabriceren.

5. Valencia

Is de zon een passie van je moeder? Dan is een stedentrip naar Valencia voor haar natuurlijk een zeer geschikt cadeau. Valencia heeft prachtige goudgele stranden en een diepblauwe zee. Hier schijnt de zon bijna het gehele jaar. Zonnebaden als het in Nederland nog kil is, kan in Valencia al heel vroeg in het jaar. De stad heeft daarnaast ook nog een prachtig historisch centrum met kronkelstraatjes en verrassende winkeltjes. Daarna kan je je ogen uitkijken naar de super futuristische gebouwen in Tunia-park. Lekker eten doen ze pas laat op de avond in Valencia, maar dan is het ook genieten van tapas of paella. Met een glas sangria erbij zal de avond omvliegen.

You may also like