Home » Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

by Gustavo

Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u zelf een buitenboordmotor gaat aanschaffen. Het is van belang dat u rekening houd met verschillende types, het verschil tussen kort en langstaart en de juiste motor die matched bij uw boot. Er zijn namelijk veel verschillende merken die buitenboordmotoren aanbieden zoals onder andere: Evinrude, Honda, Suzuki, Mercury, Yamaha en meer.

Welke soorten zijn er

Met een breed assortiment en een ruime voorraad is er altijd een model dat volledig bij u wensen aansluit. Er zijn 2 belangrijke soorten namelijk: Een verbrandingsmotor of een elektrische buitenboordmotor. Voor een kleine lichte boot is veel minder PK nodig dan voor grote zwaardere boten.

Een duurzame, onderhoudsvriendelijke en robuuste motor.

Als u opzoek bent naar een zeer duurzame, onderhoudsvriendelijke en robuuste motor, dan kent de Evinrude E-Tec buitenboordmotor veel voordelen. Zo kunt u o.a. de motor zelf binnen vier minuten winterklaar maken. U hoeft nooit de olie te verversen en deze buitenboordmotoren hebben minder onderdelen dan de meeste viertakt motoren. Hierdoor is de motor minder gevoelig voor slijtage en onnodig onderhoud.

De verschillen tussen een kort en langstaart buitenboordmotor.

Bij het kiezen tussen een kort en langstaart buitenboordmotor is de hoogte van de motor van cruciaal belang bij een juiste afstemming van boot en motor. Het verschil tussen een kortstaart en een langstaart buitenboordmotor is dat het afhankelijk is van de hoogte van de “spiegel” van de boot. Dit is de afstand van de onderkant van de boot tot de bovenkant van de plaat waar uw motor op komt te hangen.

Welk type is goed voor u?

Leveranciers van buitenboordmotoren spreken van kortstaart, langstaart, extra langstaart tot XXL staart. Bij een zeilschip heeft u een diepstekende staart nodig, bij een snelle rubberboot waarmee u planerend wilt varen is een korte staart van wezenlijk belang. Laat u in ieder geval goed voorlichten door de leverancier van de motor. Een deskundig advies is veel meer waard dan een kleine besparing.

You may also like