Home » Verschillende soorten tenten

Verschillende soorten tenten

by Gustavo

Als je gaat kamperen dan kan je natuurlijk kiezen voor een grote caravan of camper, maar het is natuurlijk een stuk romantischer om voor een tent te gaan. Toch wordt deze optie nog te vaak over het hoofd gezien. Er zijn talloze tenten beschikbaar welke ontzettend luxe aanvoelen en waar je met gemak een aantal weken in door kan brengen. Voordat je een tent koopt zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn er verschillende soorten tenten die voor verschillende vakanties geschikt zijn.

Trekkerstent

De kleinste categorie bestaat uit trekkerstenten. Dit zijn tenten voor 2 personen of minder welke snel opgezet en verplaatst kunnen worden. Dit is vooral handig voor backpackers of mensen op fietsvakantie. Je bent hier namelijk niet lang op dezelfde plek, waardoor het van belang is dat een tent gemakkelijk op te zetten of af te breken is. Ook is een grotere tent net nodig omdat je vaak alleen of met zijn tweeën bent. Daarnaast zijn trekkerstenten licht van gewicht en zijn ze dus niet te zwaar wanneer je ze van de ene naar de andere plek moet tillen.

Familietent

Een familietent is juist weer het tegenovergestelde van een trekkerstent. Deze zijn juist voor een langere periode op de zelfde plek en zijn bedoeld voor meerdere personen (zoals een familie). De meest populaire variant is een 4 persoons tent. Al wordt deze in de praktijk ook vaak bewoond door slechts 2 personen. Als je toch echt op zoek bent naar iets groters dan kan je gaan voor een 6 persoons tent, of zelfs een nog grotere tent. Hier geldt wel dat grotere tenten over het algemeen zwaarder zijn. Dat ze lastig op te zetten zijn is wel een mythe. Er zijn tegenwoordig talloze ingenieuze systemen die het opzetten van een tent vergemakkelijken.

You may also like