Home » Verbindingen naar centrum vanaf vliegveld Milaan Malpensa

Verbindingen naar centrum vanaf vliegveld Milaan Malpensa

by Gustavo

Mocht je in de zomer, in het najaar of zelfs in de winter naar de regio van Milaan willen reizen, dan zijn er genoeg vliegvelden om uit te kiezen. Zo zijn er in totaal 2 soorten vliegveld Milaan rondom de stad te vinden; 1 low cost vliegveld en 2 grotere luchthavens. Milaan Malpensa Airport is een van die grotere vliegvelden.

Milaan Malpensa

Milaan Malpensa (MXP) is een vliegveld met een gratis shuttle tussen de twee terminals, die gratis WiFi hebben. Easyjet, een van de grootste vliegtuigmaatschappijen op Milaan Malpensa Airport, gebruikt terminal 2 helemaal zelf. Terminal 1 wordt gedeeld met de andere luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM. Een treinstation kun je vinden op beide terminals. Vliegveld Milaan Malpensa verwerkte in 2017 zo’n 22 miljoen passagiers. Amsterdam was de derde drukste bestemming. Vueling vliegt 1x per dag heen en weer. Easyjet en KLM doen dit beiden meerdere keren per dag.

Trein naar centrum

Vanaf luchthaven Milaan Malpensa kun je eenvoudig naar het centrum. Je kunt bijvoorbeeld met de trein. Er is een treinstation in beide terminals. De trein heet de Malpensa Express. Het eindstation is Milano Centrale of Milano Cadorna. De andere 7 stops zijn bijna hetzelfde. De treinen rijden vanaf ongeveer half 5 ’s ochtends tot bijna half 1 ’s nachts, in totaal zijn er zo’n 146 treinen per dag. Een kaartje kost €13 en de reistijd is zo’n 50 minuten.

Bus naar centrum

Je kunt ook met de bus van bijvoorbeeld Terravision van vliegveld Milaan naar het stadscentrum van Milaan. Een kaartje kost €8, ook deze reistijd is zo’n 50 minuten. De bus vertrekt 1 tot 3x per uur. Ook de Malpensa Shuttle vertrekt voor €10 per persoon richting het centraal station. Voordeel van deze bus is dat je ook naar Monza kan, of voor €13 naar het andere grote vliegveld bij de stad; Milaan Linate Airport.

You may also like