Home » Vakantieplannen? Frankrijk vs. Nederland

Vakantieplannen? Frankrijk vs. Nederland

by Gustavo
Vakantieplannen? Frankrijk vs. Nederland

De meningen zijn sterk verdeeld over vakantie locaties. Zo gaan sommige het liefst naar Frankrijk, andere vliegen juist zo ver mogelijk weg van Nederland en dan heb je ook nog een hele groep die in ons mooie kikkerlandje blijven tijdens de vakantieperiode. Hieronder worden per land voordelen genoemd waarom je daar naar toe moet gaan!

Frankrijk

Wijnland

Frankrijk staat bekend om haar grote wijnstreken. De Fransen weten de toeristen hier jaar op jaar weer naar toe te trekken met hun succesvolle wijntours. Bordeaux, Dordogne en Bourgogne zijn de meest bekende wijnstreken. Samen met de mooie natuur in deze gebieden een toplocatie voor je vakantie.

Parijs

Deze grote stad staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde. Daarnaast heeft de wereldstad ook populaire bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame en Arc de Triomphe. Ook is de stad meer dan geschikt om te winkelen en kun je natuurlijk een bezoek brengen aan Disneyland Parijs. Parijs is dus van alle facetten thuis en hierdoor een zeer populaire vakantiebestemming.

Klimaat

Frankrijk is een groot land en heeft daardoor verschillende klimaattype. De vakantieganger kan dus zelf kiezen naar welk weer hij of zij op vakantie gaat. Wil je niet te warm weer? Dan ga je voor Noord Frankrijk bijvoorbeeld Normandië. Een vakantiehuis in Normandië biedt een fantastische omgeving en bevindt zich dichtbij de rijke geschiedenis van het land. Voor goed warm weer moet je verder door naar het zuiden. Bijvoorbeeld de Côte d’Azur.

Nederland

Dichtbij

Uren in de auto zitten of wachten op het vliegveld niks voor jou? Dan is een vakantie in eigen land ideaal. Daarbij is het mogelijk om te reizen met het openbaar vervoer. Hiermee zijn alle plekken in Nederland te bereiken.

Lange kustlijn

Nederland heeft een zeer lange kustlijn met gezellige kustplaatsen zoals Noordwijk en Bloemendaal. Ook Scheveningen kan toegevoegd worden aan dit lijstje, niet alleen voor het lange strand maar ook voor allerlei activiteiten. Activiteiten in Scheveningen zijn bijvoorbeeld het Casino of Sealife.

You may also like