Home » Vakantie aanraders in eigen land

Vakantie aanraders in eigen land

by Gustavo
Vakantie aanraders eigen land

Zon, zee, strand. Maar ook rijen op de luchthaven, miscommunicaties vanwege de vreemde taal en een aanslag op je portemonnee. Vakantie in het buitenland is heerlijk, maar brengt ook een hoop gezeur en stress met zich mee. Tijdens de coronacrisis ondervonden veel mensen de voordelen van een vakantie in eigen land. Naast een duurzaamheidsaspect, vonden velen het stiekem wel heel fijn niet zo ver te hoeven reizen. Ook werden veel Nederlandse pareltjes (opnieuw) ontdekt. Want vergeten wordt vaak hoe mooi ons land eigenlijk is. Geen inspiratie voor je volgende vakantie? Wij verzamelden wat vakantie aanraders in eigen land!

Vakantieparken

Nederland staat bol van de vakantieparken en die zijn niet zonder reden elk jaar steevast volgeboekt. Sowieso bevinden deze parken zich vaak op ideale locaties: lekker in het bos of dicht bij het strand. Daarnaast voldoen ze vaak aan het buitengevoel zonder dat de kampeerders hun luxe hoeven op te geven. Zo blijft verblijven in een stacaravan of huisje een immens populaire optie. 

Center Parcs spant natuurlijk de kroon als het gaat om vakantiehuisjes. Deze parken zijn vaak van alle gemakken voorzien en ook nog eens gesitueerd op de mooiste locaties door heel het land. En door een last minute naar Center Parcs te boeken hoeft het je ook niet eens zoveel te kosten!

Een stedentripje

Een mooie stad bezoeken kan prima vanuit je verblijf in een Center Parcs, maar wat dacht je ervan een leuke BNB of boetiekhotelletje te boeken in het historisch centrum ervan? Naast onze natuur, worden onze steden ook vaak vergeten als bestemmingen – vooral voor korte tripjes. En dat is enorm jammer, want in Nederland zijn er zoveel mooie steden te ontdekken. Wat denk je van sfeervolle Hanzesteden als Deventer, Zwolle of Nijmegen? Maastricht is een super gezellige stad om te zien tijdens de feestdagen. En in de zomer is het heerlijk om rond te struinen op de boulevard van Scheveningen tijdens een weekendje Den Haag. Er zijn genoeg Voordeeluitjes aanbiedingen die je volgende verblijf kunnen inspireren.

Maak er een dagje van

Geen tijd voor een dergelijk tripje, of simpelweg niet de financiën ergens een nachtje te verblijven? Geen zorgen! Omdat Nederland zo klein is, zijn veel bestemmingen prima te ontdekken tijdens een dagtrip. Natuurlijk kan je hierbij denken aan een eerder genoemde stad, maar waarom zou je niet eens de natuur intrekken? Een elektrische fiets of scooter huren om de paarse heide in bloei te zien is een leuke manier om je vrije vakantiedag te vullen. Een dagje strand is ook zo geregeld: door ons grote aanbod aan kustplaatsen is er altijd wel eentje binnen handbereik. Zo kan je tóch een beetje vakantiegevoel opwekken zonder er fortuinen aan uit te geven.

You may also like