Home » Travel tips voor een onvergetelijke reis door Sri Lanka

Travel tips voor een onvergetelijke reis door Sri Lanka

by Gustavo
Travel tips voor een onvergetelijke reis door Sri Lanka

Wist je dat Sri Lanka door Lonely Planet is uitgeroepen tot de beste reisbestemming van 2019? Het wordt dus tijd om dit Aziatische eiland te ontdekken! Wil je reis inspiratie opdoen en weten wat de highlights zijn en of het land goed ‘bereisbaar’ is? Je leest deze travel tips en meer in deze blog.

Travel tips voor een onvergetelijke reis door Sri Lanka

Boek je een vliegticket met gunstigste tijden? Dan vlieg je vanuit Nederland ongeveer in 12 uur naar de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Deze stad is velen malen minder mooi dan de rest van het land, dus het is verstandig om direct door te reizen naar bijvoorbeeld Negombo. Dit plaatsje ligt op ongeveer een halfuur van het vliegveld en is een fijne plek om een nacht te verblijven. Een jetlag zul je niet hebben, aangezien het tijdsverschil maar vier uur is.

Bezoek De Culturele Driehoek

Als je reis inspiratie gaat opdoen, kom je vast en zeker De Culturele Driehoek tegen. Dit gebied wordt gevormd door Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa. Deze laatste plek is de voormalige hoofdstad van Sri Lanka, waarbij het lijkt alsof de tijd honderden jaren heeft stilgestaan.

Maak de mooiste treinreis ter wereld

Reizen met het openbaar vervoer is goed te doen en voor velen zelfs een bucketlist item. Waarom? De treinreis tussen Kandy en Ella is een van de, al dan niet de mooiste treinreis ter wereld. De reis duurt ongeveer acht uur en laat je de mooiste landschappen zien. Vind je deze duur te lang? Kies ervoor om de reis op te breken en maak een extra stop in Nuwara Eliya. Tip! Koop een kaartje voor de tweede of derde klas. Zo raak je sneller in gesprek met de locals en beleef je het echte Sri Lanka.

Reis inspiratie opdoen voor de Malediven

Reis inspiratie opdoen voor de Malediven

Velen kiezen ervoor om Sri Lanka te combineren met de Maldiven. En dat is niet voor niets. Een vliegtickets boek je voor een paar honderd euro en na een paar uur vliegen vanuit de hoofdstad kom je in een zonovergoten paradijs terecht. Snorkelen met whale sharks en wakker worden in je eigen villa op het water. Dat wil jij toch ook?

You may also like