Home » Top 5 leukste reisspellen

Top 5 leukste reisspellen

by Gustavo
Reisspellen

Ga je binnenkort op vakantie naar een warm oord en zoek je nog leuke reisspellen? Dan ben je verstandig bezig, want met reisspellen wordt de rit een stuk aangenamer. Je hoeft je dan immers niet te vervelen en het is bijzonder leuk om te doen met je reisgenoten. Je kunt voor een Qwixx dobbelspel gaan, maar er zijn nog veel meer leuke spellen. In deze tekst bespreken we de top 5 leukste reisspellen van dit moment. 

1. Lekker ganzenbord spelen met je reisgenoten

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar ganzenbord is nog steeds hartstikke leuk om te spelen in deze tijd. Een goed spel kenmerkt zich door spanning en sensatie. Je moet je tijdens het spelen niet vervelen en met ganzenbord gaat dat sowieso niet gebeuren. Er zijn ook nieuwe edities uitgebracht en die zijn ook leuk om eens te proberen. 

2. Blackjack spelen met je reispartner

Heb je geen zin om veel spullen mee te nemen tijdens je reis? Dan kun je ook lekker blackjack gaan doen met je reisgenoten. Voor Blackjack heb je alleen een pak kaarten nodig en daarom is het bijzonder praktisch. De spelregels zijn bovendien gemakkelijk te leren, dus iedereen kan snel meedoen. 

3. 30 Seconds geeft sensatie

Het spel 30 Seconds is relatief nieuw, maar ook bijzonder populair. Je speelt met twee personen tegen een andere groep van 2 personen. Aan de hand van hints moet de andere persoon woorden op een kaartje raden en zo scoor je gezamenlijk punten. 

4. Leer meer over de economie met Monopoly

Het lijkt misschien wat ambitieus om Monopoly mee te nemen op reis. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook compacte reisedities. De spelregels zijn in principe hetzelfde, maar de reiseditie is net iets kleiner en daarom gemakkelijker mee te nemen. Een potje Monopoly duurt een tijdje, dus het is ideaal voor langere reizen. 

5. Je algemene kennis testen met het spelen van Triviant

Heb je een hoge algemene kennis en wil jij dit laten zien aan je reisgenoten? Ga dan voor het spel Triviant. Bij dit spel moet je vragen uit verschillende categorieën beantwoorden. Hoe meer vragen je goed hebt, hoe meer pizzapuntjes je krijgt.  Ben je enthousiast geworden door deze lijst met spellen? Dan kun je gelukkig bordspellen kopen in de webshop van Koning Bordspel.

You may also like