Home » Top 5 bezienswaardigheden Málaga

Top 5 bezienswaardigheden Málaga

by Gustavo
Top 5 bezienswaardigheden Málaga

Wil jij lekker tot rust komen in een warm mediterraans oord? Zonnebaden op het strand combineren met indrukwekkende cultuur? Een vakantie in het Zuid-Spaanse Málaga is dan zeker het overwegen waard. Ideaal voor een stedentrip of zonvakantie. In deze tekst krijg je 5 tips.

1 Málaga strand: Malagueta strand

De mooiste stranden van Spanje vind je in de buurt van Málaga. Dit gebied staat bekend om zijn kilometerslange zandstranden langs de diepblauwe Middellandse Zee. Voor zonliefhebbers is dit een waar paradijs. Op Málaga strand kun je urenlang ontspannen of juist aan activiteiten doen (denk aan beachvolleybal). Malagueta strand is een groot stadsstrand bij het centrum van Málaga. Het is zo’n 15 minuten lopen vanaf het centrum. Hier kun je ook relaxen in een van de gezellige strandtenten of bars.

2 Alcazaba Málaga

Málaga is gelegen in de regio Andalusië. Dit gebied stond eeuwenlang onder invloed van de Moren. Zij hebben hun sporen nagelaten in de architectuur die in de stad te vinden is. Het Alcazaba Málaga is daarvan een goed voorbeeld. Deze Moorse vesting ligt in het centrum van Málaga. Het gebouw heeft zowel Arabische als Romeinse invloeden. De vijvers zijn typisch Moors, maar een aantal zuilen zijn Romeins en komen oorspronkelijk uit het nabijgelegen Teatro Romano. Vanuit het Alcazaba heb je een prachtig uitzicht over het historische centrum van Málaga.

3 Teatro Romano: Romeins theater

Het Teatro Romano is een Romeins theater in de Calle Alcazabilla. Het is vlak bij het Alcazaba: je kunt een bezoekje aan deze bezienswaardigheden dus prima combineren. Het Teatro Romano werd jarenlang gerenoveerd: hier kwam in 2011 een einde aan. Nu is het theater een echte historische trekpleister in Málaga. Het Teatro Romano is niet meer compleet, maar aan de vorm is nog wel goed te zien dat het om een Romeins theater gaat. Ben je hier in de zomer? Misschien ben je dan wel getuige van een echte theatervoorstelling.

4 Kasteel Gibralfaro Málaga

Het kasteel Gibralfaro Málaga ligt vlak bij het Alcazaba en het Teatro Romano. Dit kasteel is gebouwd tijdens de Moorse overheersing van Málaga. Het ligt op een berg op 130 meter hoogte. Vanaf de top, die te voet te bereiken is, heb je een mooi uitzicht over de stad met de haven en witte stranden. Het wordt aangeraden om de wandeling ’s ochtends of ’s avonds te maken: het pad ligt onbeschut en in de volle zon.

5 Mercado Atarazanas: markt Málaga

In het historische hart van Málaga vind je een indrukwekkende overdekte markt: Mercado Atarazanas. Hier maak je kennis met de Spaanse gastronomie. Je vindt hier allerlei verse producten zoals vlees, vis en groenten. Denk aan aardbeien, peren, olijven, amandelen en andere heerlijke producten. Tussendoor kun je genieten van lekkere hapjes bij een van de vele tapasstalletjes in de markthal. De kans is groot dat de verkopers je van alles aanbieden om te proeven. In het Mercado Atarazanas heerst er een gastvrije mediterraanse sfeer.

You may also like