Home » Tips voor magneetvissen op de boot

Tips voor magneetvissen op de boot

by Gustavo
Tips voor magneetvissen op de boot

Tips voor magneetvissen op de boot
Magneetvissen begint steeds populairder te worden. Zeker tijdens de warme maanden van het jaar zien we steeds meer magneetvissers langs de kant van het water staan. Het is ook een mogelijk om vanaf de boot te magneetvissen. Wanneer je dit van plan bent zal je met een aantal dingen rekening moeten houden om problemen te voorkomen. Ben je nieuw met magneetvissen en ga je voor het eerst om een boot magneetvissen? Lees dan gauw even verder.

Dingen waar je op moet letten

Zodra een magneet in de buurt komt van ijzer slaat het direct toe. Daarom is het slim om de magneet in een beschermhoes te stoppen, zodat je zeker weet dat de magneet niet aan de boot vast geplakt. Het kan soms best lastig zijn om de magneet weer van het ijzer te verwijderen, zeker wanneer de boot aan het schommelen is. Daarbij raden we je aan om op te passen met verzwaarde magneten. Deze komen op de bodem te liggen, waardoor het soms erg lastig kan zijn om deze weer naar boven te halen.

Waar je goed om moet letten is voorbijgangers, zeker op plekken waar veel boten zijn. Je wilt namelijk niet dat je magneet aan een andere boot vast komt te liggen. In Nederland is het volgens de wet niet verboden om te magneetvissen in wateren, maar de politie kan je wel vragen ermee te stoppen. Pas dus goed op dat je er niemand mee lastig valt.

Welke magneten zijn geschikt voor op de boot?

Ben je een beginner dan raden we jou aan om met een vismagneten voor beginners te beginnen. Dit zijn magneten met een trekkracht van maximaal 150 kilogram. Wanneer je meer ervaring hebt met magneetvissen en nog grotere objecten uit het water wilt halen raden we je aan om voor een verzwaarde magneet te kiezen die maximaal 800 kilogram kan trekken. Let op: dit zijn sterke magneten, dus je moet wel goed weten waar je mee bezig bent.

You may also like