Home » Tips voor een stedentrip Dublin

Tips voor een stedentrip Dublin

by Gustavo
Tips voor een stedentrip Dublin

Mensen die echt van gezelligheid en shoppen houden, kunnen hun hart ophalen in Dublin. Een stedentrip naar de hoofdstad van Ierland is een aanrader voor iedereen die houdt van winkelen, kastelen, parken, musea en drank. Hieronder volgen 5 onmisbare tips.

1 Het Guinness Storehouse

Je bent net geland op Dublin Airport en tijdens de rit van Dublin Airport naar het centrum vraag je je af wat je als eerste gaat doen. Je bent in Ierland, het land dat bekend staat om drank. Een echte tip is dan ook een bezoekje aan het Guinness Storehouse. Deze eeuwenoude brouwerij ligt in het westen van het centrum. Het is de toeristische trekpleister nummer één van Dublin. Je kunt hier veel leren over Guinness in een multimediale tentoonstelling. Na afloop neem je een heerlijk glas van het zwarte Guinness-bier in de top van het gebouw. Van hieruit heb je een indrukwekkend uitzicht over Dublin.

2 Dublin Castle

Dublin Castle is een zeer indrukwekkend kasteel in het centrum van de stad. Trek wel tijd uit voor een bezoekje, want hier is genoeg te zien. Dublin Castle telt maar liefst twee musea en heeft een oppervlakte van in totaal 44.000 vierkante meter. Het kasteel is oorspronkelijk een Deens Vikingfort uit de negende eeuw. Van de dertiende eeuw tot 1921 stond het onder Britse heerschappij. Op architectonisch gebied is dit gebouw uniek. Veel torens zijn hier niet te zien, maar dat maakt een bezoek aan het Dublin Castle er niet minder indrukwekkend om.

3 Shoppen? Ga naar Grafton Street

Niet ver van Dublin Castle kunnen shopliefhebbers hun hart ophalen in Grafton Street. In deze gezellige en wereldberoemde straat in het centrum van Dublin kun je langdurig winkelen. Aan het einde van de straat vind je een echt shopparadijs: het overdekte Stephen’s Green Shopping Centre. Hier vind je meer dan honderd winkels en veel horecagelegenheden. Hier kan je genieten van Ierse authentieke maaltijden. De Irish Stew, een Ierse stoofschotel, is een echte aanrader.

4 Kathedralen St. Patrick’s en Christ Church

In het centrum van Dublin vind je twee prachtige kathedralen: de St. Patrick’s Cathedral en de Christ Church Cathedral. Je kunt een bezoek aan deze kathedralen goed combineren. Ze bevinden zich namelijk op loopafstand van elkaar. St. Patrick’s Cathedral is een van de laatste middeleeuwse bezienswaardigheden in de stad. De kathedraal werd gebouwd tussen 1220 en 1260. De Christ Church Cathedral is het oudste gebouw van Dublin en is een pelgrimsoord. De kathedraal werd gebouwd in 1030.

 

5 Dublin Bay

Vanuit het vliegtuig zag je misschien al een prachtige baai onder je liggen. Dat kan goed kloppen: dat is de Dublin Bay! Sinds 2016 is deze baai een UNESCO-biosfeerreservaat vanwege de bijzondere flora en fauna in dit gebied. In de Dublin Bay monden twee rivieren uit. Je vindt hier ook kilometerslange zandstranden en een unieke golfbaan. Je hoeft er niet ver voor te reizen, want Dublin Bay ligt vlak bij het centrum van Dublin.

You may also like