Home » Sneeuwkettingen kopen; met deze tips koop je de juiste!

Sneeuwkettingen kopen; met deze tips koop je de juiste!

by Scott
sneeuwkettingen kopen tips

Als je met de auto op wintersport gaat dan is het verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen. Als je nog niet eerder met je auto op wintersport bent geweest dan is het nodig om een passende set sneeuwkettingen aan te schaffen. Bij het kopen van sneeuwkettingen moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. Wij geven in dit artikel handige tips voor het kopen van sneeuwkettingen.

Juiste bandenmaat

Sneeuwkettingen in de juiste bandenmaat kopen is eigenlijk heel gemakkelijk. De bandenmaat kan je vinden op de autobanden. Op de autobanden staat de breedte, hoogte, radiaal, inchmaat, draagvermogen en snelheidsindex. Ter verduidelijking leggen we een voorbeeld bandenmaat uit: 255 / 55 R16 87V. 

  • 255 = breedte
  • 55 = hoogte
  • R = radiaal
  • 16 = inchmaat (velgdiameter)
  • 87 = draagvermogen
  • V = snelheidsindex

Bij het zoeken van de juiste maat sneeuwkettingen heb je de breedte, hoogte en inchmaat nodig. Als je sneeuwkettingen besteld in de bandenmaat dan heb je altijd een set sneeuwkettingen die goed passen.

Type auto

Het type auto is een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van sneeuwkettingen. Als je een auto met veel vermogen of en 4×4 rijdt dan is het nodig om zwaardere sneeuwkettingen te kopen. Bij deze sneeuwkettingen zijn de schakels extra dik. Dit is nodig om het vermogen van de auto goed aan te kunnen.

Binnenspeling

De meeste sneeuwkettingen moeten bevestigd worden achter de band van je auto. Hiervoor is natuurlijk wel voldoende ruimte nodig. Bij traditionele sneeuwkettingen moet er voldoende wielkast ruimte aanwezig zijn om de sneeuwkettingen te monteren en veilig te kunnen rijden. De wielkast ruimte wordt ook wel binnenspeling genoemd. Bij moderne auto’s is deze binnenspeling vaak een stuk kleiner, waardoor er loopvlak sneeuwkettingen nodig zijn. In de handleiding van je auto kan je nagaan hoeveel binnenspeling er aanwezig is. 

Montage

Met bovenstaande tips koop je de juiste maat sneeuwkettingen, maar je wilt natuurlijk ook dat ze eenvoudig te installeren zijn. Het gebruiksgemak van sneeuwkettingen zijn enorm verschillend. Goedkope sneeuwkettingen zijn vaak lastig te monteren. Als je kiest voor duurdere sneeuwkettingen zijn deze vaak zelfspannend. Waardoor ze enorm gemakkelijk te monteren zijn. 

You may also like