Home » Schitterende winterreizen naar Europese steden

Schitterende winterreizen naar Europese steden

by Gustavo

Vakantiespreiding wordt steeds gewoner en ook in de winter draait het niet meer alleen om wintersport. Het is ook een ideaal seizoen om eens een heel andere indruk te krijgen van de mooie steden die het Europese continent heeft te bieden. Lekker buiten lopen in de winterkou en dan knus in je warme hotel terugkeren om te genieten van alles wat de winter zo bijzonder maakt. Hieronder hebben we een aantal bijzondere winterreizen voor je verzameld.

1. Wenen

De enige echte muziekstad die de wereld kent, biedt een sprookjesachtige aanblik in de winter. Dan is het uiteraard ook een uitgelezen moment om een concert te gaan bezoeken in een van de vele prachtige theaters. Verder is er in Wenen nog veel meer te zien en wat dacht je van de omgeving met het Wienerwald en het Donaudal? Een mooie optie is een geheel verzorgde reis met een luxe touringcar. Dan weet je zeker dan je niet alleen de meest interessante delen van de stad ziet, maar daar ook alles over hoort en leert.

2. Krakow

Een geheel verzorgde reis naar de voormalige culturele hoofdstad van Europa geeft je een prachtige indruk van deze bijzondere historische stad in Polen. Hier kan je dagenlang genieten van het beste wat Poolse architecten in het verleden voor elkaar kregen. De winterse entourage maakt het allemaal nog mooier. Ook de omgeving is de moeite waard, omdat in het glooiende Sudetengebergte er diverse geneeskrachtige bronnen te vinden zijn in schilderachtige dorpjes. Bij een reis naar Krakow hoort bijna standaard een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz, maar uiteraard kun je er voor kiezen deze locatie niet te bezoeken als jij daar niet wilt komen.

3. Praag

Praha is niet alleen de mooiste stad van Bohemen of Tsjechië, sommigen noemen de Gouden Stad, de mooiste van Midden-Europa. Qua grootte kan de stad niet concurreren met Londen of Parijs maar daardoor is het ook mogelijk om tijdens een midweek de mooiste locaties in Praag te bezoeken. In de winters en zeker rond de avondschemer moet je de verlichte bruggen over de Moldau gaan bekijken, terwijl overdag het historische centrum je zal betoveren. Lekker eten kan je hier ook en waar vind je het lekkerste bier ter wereld?

4. Valkenburg

Het hoeft niet ver weg te zijn om het vakantiegevoel in optima forma te krijgen. In de winter is de kans op sneeuw in Valkenburg nier groter dan elders in het land, maar er valt sowieso genoeg te genieten. Gelegen aan de voet van de Cauberg is Valkenburg een mooi uitgangspunt voor excursies in drie landen. Jij bepaalt wat je het liefst wil zien.

5. Oslo, Bergen en Trondheim

Ga op bezoek in de mooiste steden van Noorwegen en maak een cruise op jacht naar het noorderlicht op de postboot van Hurtigruten. Op deze reis ga je per trein naar de drie toplocaties in Noorwegen. Het winterlandschap onderweg is van ongelooflijke schoonheid. En alsof dat nog niet genoeg is, maak je in de winter kans op het noorderlicht, het meest sprookjesachtige verschijnsel dat de natuur je heeft te bieden.

You may also like