Home » Rondreizen in Schotland buiten de gebaande paden

Rondreizen in Schotland buiten de gebaande paden

by Gustavo
Rondreizen in Schotland buiten de gebaande paden

Als u een rondreis in Schotland wilt maken, maar dan zonder asfaltwegen, dan is een zeilreis met een zeiljacht de ideale optie. Het mooie van deze rondreizen is natuurlijk het zeilen. Puur op windenergie en gebruikmakend van het tij zeilen we van de ene plek naar de andere. Elke dag bent u weer in een nieuwe haven of ankerplek en u komt op deze manier op plekken waar u anders niet zomaar komt. Bovendien reist uw accommodatie vanzelf mee, wel zo makkelijk.

Zeiljacht Cherokee is een snel en comfortabel 16 meter lang zeiljacht met een prachtig teakdek en ruime kuip. Er zijn slaapplaatsen voor 8 passagiers plus twee bemanningsleden. In de kajuit is een ruime zithoek met keuken er zijn natuurlijk ook wc’s en douches aan boord.

U komt aan boord in een groepje gelijkgestemden terecht; mensen die houden van het water en natuur. Door het samen zeilen ontstaat er snel een groepsgevoel en een leuke sfeer. Slapen en eten doet u aan boord en de laatste avond gaan we met zijn allen uit eten.

Schotland is verkozen tot mooiste vaargebied ter wereld door de prestigieuze ‘Sailing Today Awards’ en verslaat daarmee vaargebieden zoals Griekenland, Turkije en de Caraïben! Het kleine familiebedrijf ‘Offshore Yacht Charter’ wist dit al langer en daarom zullen zij ook in 2020 hier zeilvakanties aanbieden. De weersomstandigheden, de natuur en de havens zijn zeer afwisselend, er is genoeg wind en de kusten zijn onbeschrijflijk mooi. De gastvrijheid is ongekend en men is hier oprecht blij om toeristen te ontmoeten.

Noord van Schotland liggen de Orkney en Shetland eilanden, vanwege het ontbreken van bomen oogt het landschap desolaat en ruig. Fair Isle is absoluut een topbestemming, dit kleine eilandje ligt midden tussen de Orkney en Shetland eilanden in. In het prachtige kleine haventje is niets behalve strand, kliffen, zeehonden, puffins en een vogel observatorium dat tevens dienstdoet als bar met speciaal Walhalla bier. Vanwege het ontbreken van toerisme, kunnen de Puffins (Papegaaiduikers) tot op 2 meter benaderd worden, een onvergetelijke ervaring en Fair Isle is alleen per boot te bereiken.

Zeilreizen met sightseeing

Op sommige zeilreizen is ook meer tijd ingepland voor sightseeing. In het vaarschema, bij de categorie C reizen, kunt u in de omschrijving lezen waar en wat de mogelijkheden zijn. De land excursies variëren van langere wandelingen (in combinatie met een busje) naar de bekende “ old man of Storr” op het eiland Skye of de “ the Old man of Hoy”  op de Orkney eilanden, tot het bezoeken van bijvoorbeeld een whisky distilleerderij.

Zeilervaring heeft u niet nodig, de bemanning is ervaren en gediplomeerd en legt alles uit, daarna bepaald u zelf of u fanatiek mee wilt doen of gewoon wilt genieten en relaxen. Behalve de schipper vaart er ook een bootsman/vrouw mee die ook kookt. Voor de liefhebber wordt er graag vegetarisch gekookt.

Zeil mee voor een unieke rondreis in Schotland! Lees meer en bekijk de mogelijkheden:

https://www.offshore-yacht-charter.com/vakantie-rondreis-schotland/

You may also like