Home » Rondreis door romantisch Toscane

Rondreis door romantisch Toscane

by Gustavo
rondreis door toscane

Toscane behoort zonder twijfel tot één van de mooiste streken van Italië. De groene landschappen, de prachtige dorpen en de historische steden dragen hier allemaal hun steentje aan bij. Maar vergeet ook vooral de Italiaanse keuken niet. Deze weet als geen ander hoe de innerlijke mens het best verzorgd kan worden. Een vakantie in Toscane zal bol staan van bezienswaardigheden, maar tegelijkertijd behoren tot een van de meest ontspannen reizen die je in je leven zult maken. La vita e bella!

De hoofdstad Florence

Deze streek in het midden van Italië herbergt een aantal steden van grote historische waarde. Florence is daarvan natuurlijk de meest bekende. In deze hoofdstad van Toscane vind je alles wat je in Italië tegen hoopt te komen: een romantische sfeer, prachtige bouwwerken, gezellige pleintjes en talloze ijssalons. Het mooiste gebouw van Florence is volgens velen de Basilica dit Santa Maria Del Fiore, de kathedraal van de stad. Deze wordt ook wel de Dom, of in het Italiaan, Duomo genoemd. Zowel van buiten als van binnen is de kathedraal indrukwekkend te noemen. Piazza del Duomo, het plein dat hieraan grenst, is bij uitstek de plek om te genieten van een kopje Italiaanse koffie. Het is op het plein altijd druk en je kunt je dan ook heerlijk vergapen aan alle soorten voorbijgangers.

Andere bekende steden

Siena is nog zo een mooie stad. Hoewel qua omvang een stuk bescheidener dan Florence, heeft de stad een bijzondere uitstraling. Hij wordt door velen ná Toscane als de mooiste stad van de regio beschouwd. Het Piazza del Campo, het plein in het hart van de stad, wordt gesierd door het Palazzo Publicco. In de Middeleeuwen was Siena een belangrijke stad en hierdoor vind je tot op de dag van vandaag nog veel overblijfselen uit die tijd.

En dan heb je natuurlijk ook nog Pisa, een middelgrote stad die vooral bekend staat om zijn scheve toren. Deze klokkentoren, behorend tot de kathedraal die ernaast staat, is 55 meter hoog. Zijn scheefheid heeft hij te danken aan het feit dat er bij het bouwen van de eerste verdiepingen al fouten zijn gemaakt. Na een pauze in de bouwwerkzaamheden werden deze honderd jaar later weer hervat en afgemaakt. Recenter is de veiligheid van de toren hersteld en kan iedereen er weer zorgeloos omheen wandelen.

Picknicken in de vrije natuur

Toscane is rijk aan prachtige natuur. Denk aan wijngaarden, velden met zonnebloemen en talloze olijfbomen. De groene heuvels die afsteken tegen de strakblauwe lucht leveren elke bezoeker mooie plaatjes op. Het leukste is om tijdens je rondreis de onbekende routes te nemen die je leiden langs stille landschappen en kleine dorpjes. Wat ook heel leuk is om te doen, is picknicken in de vrije natuur. Bij de lokale winkeliers kun je kiezen uit de heerlijkste producten: versgebakken broodjes, vruchtensappen, vleeswaren en traditioneel bereide kaassoorten. Vooral wanneer je in hartje zomer gaan picknicken, word je getrakteerd door Moeder Natuur. De olijfbomen staan vanaf de lente in bloei en richting de zomer beginnen de olijven te groeien. Ook de druivenstruiken staan dan vol in bloei. Met de warme zon op je huid en de Italiaanse smaken die smelten op je tong kom je weer helemaal tot jezelf. Dit is genieten met een hoofdletter G.

You may also like