Home » Rij in stijl: tips om te shinen op de weg

Rij in stijl: tips om te shinen op de weg

by Gustavo
Rij in stijl tips om te shinen op de weg

Wij meiden hoeven echt geen blitse wagen om te stralen, integendeel. Liever een hippe wagen die gewoon past bij onze persoonlijkheid. Is dat waarom wij ook in de auto de beste sfeermakers zijn? Misschien wel, maar het is lang niet alleen vanwege onze zangtalenten. Misschien zit onze rijstijl er wel voor iets tussen? Vrouwen raken immers minder snel betrokken bij een zwaar ongeval. Dat we voorzichtiger zijn, is zo wel duidelijk. En via onderstaande tips wordt rijden in stijl zelfs nóg eenvoudiger! Klaar om te shinen op de weg?

# 1. Beperk jouw snelheid

Des te sneller je rijdt, des te groter het gevaar. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Nee, zo kan je echt niet shinen op de weg. Bovendien zal je ook veel meer schadelijke stoffen uitstoten. Door jouw snelheid binnen de perken te houden, kies je voor veiligheid. Bovendien kan dat ook interessant zijn voor jouw WA autoverzekering. Zo kan je via een rijstijlpolis van een aangename korting genieten.

# 2. Schakel juist

Des te hoger jouw versnelling, des te lager jouw motorsnelheid zal zijn. Hierdoor zal je minder verbruiken, maar ook stiller door het verkeer navigeren. Niet alleen het milieu maar ook buurtbewoners zullen jou hartelijk dankbaar zijn. Overigens geldt dat ook gewoon voor jouw portemonnee. Ach, zo kan je misschien toch wel even dat stralend juweelstuk kopen? Rijden in stijl wordt zo wel heel letterlijk. Extra fijn, toch?

# 3. Houd de ramen gesloten

Natuurlijk hoef je op een warme zomerdag niet te puffen. Maar gesloten ramen kunnen een wereld van verschil betekenen. Jouw drag neemt immers af en het brandstofverbruik loopt met 5-10% terug. Een ideale manier om te besparen op de autokosten! Dat impliceert ook minder kleine stofdeeltjes die we voor de bewoners achterlaten.

# 4. Geef jouw ogen de kost

Natuurlijk heb je die forse biceps wel op weten te merken. Toch is dat niet wat we hier bedoelen. Zorg ervoor dat je steeds oog hebt voor de weg. Op die manier kan je sneller anticiperen op (onverwachte) verkeerssituaties. Dat is veiliger voor jezelf en voor jouw omgeving.

# 5. Vertraag bij een kruispunt

Misschien heb je wel voorrang? Toch vertraag je maar beter bij een kruispunt. Een groot aantal aanrijdingen gebeurt immers nog steeds bij een kruispunt. Dat staat te lezen in het rapport Monitor Verkeersveiligheid. Tweewielers merken je niet op of er was gewoon sprake van verwarring. Door te vertragen kan je eenvoudiger anticiperen. Sta je stil op het kruispunt? Maak dan voldoende oogcontact met de andere bestuurders. Zo merken ze jouw intenties tijdig op. Misschien ook een ideaal moment voor een fikse knipoog? Nee: andere bestuurders verwarren dat kun je beter niet doen.

You may also like