Home » Reis door IJsland

Reis door IJsland

by Gustavo
ijsland reistips

De afgelopen jaren is Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, enorm in opkomst gekomen als toeristische bestemming. IJsland hoort weliswaar bij Europa, maar ligt ver weg van het Europese vasteland, daar waar de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee elkaar ontmoeten. IJsland is het meest dunbevolkte land van Europa en meer dan de helft van de inwoners woont in Reykjavik. Het is een levendige stad vol cultuur, natuur en een uitbundig uitgaansleven. Maar behalve de hoofdstad wordt de rest van het land door bijna iedereen vergeten. En dat terwijl IJsland je zoveel te bieden heeft!

 

Het knusse Reykjavik

Laten we ondanks dat toch beginnen bij Reykjavik. Hier ontmoeten historie en het moderne leven elkaar. Reykjavik is dé plek voor jou als je heerlijk wilt ontspannen maar tegelijkertijd op een ontspannen tempo wat cultuur wilt snuiven. Het centrum is klein en dit betekent dat je alles op loopafstand vindt. De Laugevegur is de hoofdstraat waar zich veel gekleurde gebouwen bevinden. Ook graffiti vind je hier op veel verschillende plekken. De stad lijkt ’s avonds ook echt tot leven te komen. Mensen ontmoeten elkaar graag in gezellige barretjes om samen koffie te drinken en de dag door te nemen. Meng je tussen de lokale bevolking en ervaar de knusheid van de IJslandse cafés.

 

Warmwaterbronnen

De berg Esja is vanaf de stad goed te zien. Hij ligt aan de andere kant van de baai Faxaflói, waaraan ook Reykjavik is gelegen. Behalve de Esja bevindt zich in de directe omgeving van de hoofdstad nog veel meer natuur. Er worden regelmatig goed verzorgde excursies georganiseerd waardoor je op een comfortabele manier een goede indruk krijgt van de IJslandse natuur en gebruiken. Een gemakkelijke manier om een stukje natuur te ervaren is door een duik te nemen in een van de vele warmwaterbronnen die het land rijk is. Je kunt deze kosteloos betreden en zo genieten van een heerlijk ontspanmomentje.

 

Ook iets dichter bij de stad kun je een duik in dit helende water ervaren. Volgens de bewoners heeft het water namelijk positieve effecten op de gezondheid en helpt het sommige aandoeningen te bestrijden. Blue Lagoon is een van de grootste toeristische trekpleisters en bevindt zich buiten Reykjavik, richting het vliegveld. Deze kunstmatig aangelegde lagune bevat water uit een natuurlijke warmwaterbron. De hele dag door kun je genieten van een heerlijke watertemperatuur van tussen de 37 en 39 graden. Als je vervolgens ’s avonds dan nog eens een drankje drinkt in een van de gezellige cafés slaap je ongetwijfeld prima!

 

Een duik in de IJslandse natuur, soms zelfs letterlijk!

Besluit je een auto te huren om iets meer van het land te verkennen? Dan wachten er nog meer schatten op je. Denk aan geisers, watervallen en alle wilde dieren die je in het IJslandse landschap tegenkomt. De Golden Triangle is iets wat je dan zeker niet mag overslaan! Je komt hier onder andere een nationaal park tegen dat het helderste water van heel Europa heeft. Die kans wil je toch niet aan je voorbij laten gaan? In de winter kun je ’s avonds op pad om het Noorderlicht te ontdekken. Te midden van de besneeuwde bergen waan je je in een sprookjesachtig landschap.

You may also like