Home » Reis af naar Washington en New York

Reis af naar Washington en New York

by Gustavo
Reis af naar Washington en New York

Waarom kiezen als je het ook allebei kunt doen? Wanneer ze een stedentrip naar Noord-Amerika boeken, kiezen de meeste mensen voor New York. Niet zo gek, want deze stad barst van de bezienswaardigheden. The city that never sleeps doet zijn bijnaam eer aan. Maar vergeet ook zeker Washington, het politieke hart van Noord-Amerika niet! Door middel van een combinatiereis kun je in afzienbare tijd alle hoogtepunten van deze twee steden bewonderen. Door middel van een binnenlandse vlucht ben je zo van de ene in de andere stad. Het leuke aan deze trip is dat de twee steden enorm van elkaar verschillen en je zo terechtkomt in twee compleet andere werelden.

 

New York: alles wat je je maar wenst

Wat doe je in New York? Juist, winkelen. Bijna iedereen die deze stad bezoekt reist terug met een goedgevulde koffer. In de stad barst het van de outlets, maar natuurlijk is het ook leuk om door het centrum te dwalen en alle verschillende winkels, bekend en onbekend, te bekijken. Maar je zou wel gek zijn om het in New York alleen bij winkelen te laten. Als je het One World Trade Center (het nieuwe gebouw op de plek van de voormalige Twin Towers) en het vrijheidsbeeld overslaat, heb je New York niet gezien. Het Vrijheidsbeeld staat in de haven van New York en lijkt zo alle bezoekers die per boot aankomen, te verwelkomen. Vergeet ook Central Park niet, een park in Manhattan dat je een oase van rust in een drukke stad biedt.

 

Eten en drinken

Behalve de vele bezienswaardigheden die deze stad rijk is, staat New York ook nog eens bekend om zijn vele cafés, restaurants en variëteit in nachtleven. Het menu in Noord-Amerika houdt niet, zoals wij graag denken, op bij hamburgers en milkshakes. Aangezien New York inwoners heeft die uit elke uithoek van de wereld vandaan komen, zijn er ook in de keuken vele verschillende invloeden te vinden. Er wonen in New York namelijk bijna tweehonderd nationaliteiten. Tussen al die duizenden restaurants zit er ongetwijfeld ééntje die jou kan bekoren.

 

Niet te vergeten: Washington

Washington is niet alleen de hoofdstad, maar ook het politieke hart van de Verenigde Staten. De stad is vernoemd naar de eerste president van het land, George Washington. Van 1789 tot 1797 mocht hij zich het hoofd van de bevolking noemen. George Washington wordt tot één van de beste presidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten gerekend. Natuurlijk bekijk je in Washington de ambtswoning van de huidige president Donald Trump. Het Witte Huis is prachtig gelegen, vlakbij de National Mall. Dit is een nationaal park met verschillende musea, tuinen en monumenten.

 

Meer dan alleen politiek

Wees niet bang: Washington gaat niet alleen maar over stoffige politiek. In de stad vind je namelijk ook nog eens talloze musea, theaters en monumenten. Ook één van de grootste kathedralen ter wereld, de Washington National Cathedral, vind je hier. Je reis maak je compleet met een bezoek aan de militaire begraafplaats Arlington National Cemetery. Deze is gesticht tijdens de burgeroorlog. Deze oorlog duurde van 1861 tot 1865 en heeft aan vele mensen het leven gekost. Deze strijd tussen Noord en Zuid werd gewonnen door het noorden. Er wordt geschat dat er in deze vier jaar wel een half miljoen doden is gevallen.

You may also like