Home » Op Zanzibar kun je het hele jaar terecht

Op Zanzibar kun je het hele jaar terecht

by Scott
Op Zanzibar kun je het hele jaar terechtOp Zanzibar kun je het hele jaar terecht

Zanzibar is een eiland voor de kust van Tanzania. Het staat bekend om de witte stranden, de kruidenplantages, de traditionele hoofdstad Stone Town en de schitterende snorkel locaties. Omdat het eiland een tropisch klimaat heeft, is het er het hele jaar lang lekker warm. Je kunt rekenen op een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden. Zanzibar is dus werkelijk het hele jaar door te bezoeken. En er zijn voldoende schitterende resorts, hotels en andere overnachtingsplekken waar je een onvergetelijke tijd zal beleven.

Een kruidige vakantie op Zanzibar

Ben jij iemand die van zon, zee en strand houdt, dan mogen de eilanden van Tanzania niet van je vakantielijstje ontbreken. En Zanzibar is dan het grootste eiland. Je herkent het aan de mooie blauwe zee, de parelwitte stranden en de eeuwenoude dorpjes. Het eiland is bekend om de uitstekende duiklocaties, maar liefhebbers van allerlei watersporten dromen van een bezoekje. Samen met het Mafia- en Pemba Eiland behoort het tot de specerijen eilandengroep, want, de naam zegt het al, er worden veel specerijen verbouwd. Je kunt dan denken aan nootmuskaat, peper, kaneel en kruidnagel. Deze plantages zijn tijdens je reis zeker het bezoeken waard.

Stone Town

Stone Town is de hoofdstad van Zanzibar en als je naar het eiland gaat mag een bezoekje aan deze stad niet van je lijstje ontbreken. Stone Town staat bekend om de smalle en kronkelende steegjes, de Afrikaanse en Arabische geschiedenis en cultuur en om de vele groente- en kruidenmarkten. Verder is er de Beit el Ajaib (het voormalige ceremoniële paleis van de sultan) met een witte klokkentoren en hoge zuilen. Freddy Mercury, lead zanger van Queen, is geboren in Stone Town en je kunt eten in zijn voormalige huis. Stone Town is dus een halte die je niet mag overslaan als je naar Zanzibar gaat.

Activiteiten op het eiland

Naast Stone Town zijn er voldoende andere plekken te bezichtigen en watersport is op het eiland een belangrijke bezigheid. Zo zijn er een aantal schitterende locaties om te snorkelen en te duiken, zoals de Menai Bay Conservation Area. Ook kun je er op verschillende plaatsen kitesurfen, mocht je dit willen. Ben je meer een landmens, dan is het eiland ook per mountainbike te bezichtigen. Het eiland heeft schitterende stranden, maar houd je van een actieve vakantie, dan heeft Zanzibar ook voldoende te bieden.

Jozani Forest

Jozani Forest is schitterend bos dat doet denken aan de jungle en dat vol zit met allerlei soorten dieren. Dit is het enige nationale park op het eiland en hier kun je de Zanzibar Sykes’ aap zien die alleen op dit eiland voorkomt. Verder zijn er onder andere bushbaby’s, Rode Columbus Apen, 40 vogelsoorten en 50 verschillende vlindersoorten te zien. En met maar 50 vierkante kilometer is dit nationale park zeer goed te overzien.

Andere bezienswaardigheden

Ga je naar Zanzibar, dan moet je over de witte stranden lopen, de kleine dorpjes langs gaan en de gezellige barretjes aan doen. Je kunt zwemmen met dolfijnen, naar Prison Island om de landschildpadden te bekijken en eten bij restaurant The Rock, wat letterlijk op een rots gebouwd is. Er is voldoende te doen voor iedereen en dat het hele jaar lang.

Voor meer informatie over de bezienswaardigheden en activiteiten op Zanzibar kun je terecht bij de Tanzania Specialist.

You may also like