Home » Op vakantie naar Andalusië? 3 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Op vakantie naar Andalusië? 3 hoogtepunten en bezienswaardigheden

by Gustavo
Op vakantie naar Andalusië 3 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Zit je al te dromen over een heerlijke vakantie naar het Spaanse Andalusië? Dan raden wij dat zeker aan. Spanje is een geweldig land met een prachtige taal en heerlijk eten. Maar als je specifiek naar Andalusië kijkt zie je een gebied met veel hoogtepunten die je eigenlijk allemaal wil bezoeken. Wij zetten er voor jou een aantal op een rij. Wil je naast hoogtepunten en bezienswaardigheden ook weten welke hotels en excursies een aanrader zijn? Kijk dan welke activiteiten je kan toevoegen op je lijstje als je een rondreis door Andalusië doet. Wil je een roadtrip doen? Raden wij altijd aan! Het zorgt voor veel flexibiliteit en vrijheid. Lees hier vier tips voor een roadtrip door Spanje.

De stad Sevilla

Sevilla mag zeker niet ontbreken op jouw lijstje van bezienswaardigheden. De stad zelf is alleen al prachtig. Het ligt aan de rivier Guadalquivir en heeft vele historische hoogtepunten. Bijvoorbeeld het historische centrum Santa Curz, een prachtige kathedraal, maar ook Real Alcazar de Sevilla, ofwel het koninklijk paleis. Het Alcatraz is in de Mudejár stijl gebouwd. Deze stijl heeft invloeden van zowel de Moorse als de Christelijke cultuur. De Moorse versieringen zorgen ervoor dat het paleis een bijzondere sfeer heeft en mag je dan ook zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan Sevilla. Tegenwoordig is het paleis slechts deels bezet door de koning. Houd er wel rekening mee dat het paleis een bezoekerscapaciteit heeft in de drukken maanden. Je kunt vooraf je tickets boeken. Je mag zeker een aantal dagen uittrekken voor een bezoek aan deze stad.

De witte dorpjes

Wat ook niet mag ontbreken tijdens je vakantie zijn de witte dorpjes. Deze witte dorpjes, ofwel pueblos blancos’ komen voort uit de tijd van de Moorse overheersing. De huisjes, die witgekalkt waren met platte daken, werden tegen steile hellingen geplaatst. Zo waren ze lastig om aan te vallen. De witte kleur zorgt voor het weerkaatsen van de zon en worden zo goed als elk jaar opnieuw wit geverfd. In Andalusië vind je echt heel veel van deze witte dorpjes. Maar het meeste van deze dorpjes zijn in de províncies Sierra de Grazalema en Cádiz.

Bezoek een natuurgebied

In Andalusië zijn er veel mooie natuurgebieden. Denk aan El Torcal de Antequera, Fuente de Piedra en Sierra Naveda. Zo is El Torcal de Antuequera een plek waarbij de rotsen van kalksteen  verschillende vormen hebben aangenomen, dankzij water en wind. Een proces dat duizenden jaar geduurd heeft. In Fuente de Piedra, een natuurreservaat van meer dan dertienduizend hectares, kom je veel vogelsoorten tegen. Waaronder de roze flamingo! Of De Sierra Nevada, een prachtig natuurgebied dat ook fungeert als skigebied. Hier vindt je namelijk de hoogste bergtoppen van Spanje, bijvoorbeeld de Mulhacen. Deze berg is wel 3.842 meter hoog is.

You may also like