Home » Op vakantie met hond

Op vakantie met hond

by Gustavo
Op vakantie met hond

Wie een hond heeft en een vakantie met hond wil boeken, zoekt naar accommodaties waar honden welkom zijn. In lang niet ieder vakantiehuis of camping zijn honden welkom. En 90 % van de hotels binnen de Benelux zijn ongeschikt voor een vakantie met huisdieren.  Echter geen nood, er zijn diverse organisaties gespecialiseerd in reizen met hond, katten of paarden. Het vinden van een accommodatie voor een vakantie met huisdier is via deze reisorganisaties goed te doen.

Een vakantiehuis met omheinde tuin vinden

In de  meeste vakantiehuizen waar honden  welkom zijn, zijn geen speciale voorzieningen voor huisdieren. In een enkele vakantiewoning vind je een bak voor het hondenvoer of speeltje voor de hond. Gelukkig zijn er wel volop vakantiewoningen met omheinde tuin. Deze zijn ideaal voor een vakantie of weekend met honden.  In volledig omheinde tuinen vind de hond rust en kan die spelen. En als je hond een jachthond is, is een vakantiehuis omheinde tuin helemaal ideaal.  Als je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in de bossen hebt gehuurd, is een omheinde tuin perfect.  Vraag wel voor het boeken van de vakantiewoning met omheinde tuin of de omheining minimaal 180 cm hoog is en de hond niet kan ontsnappen.

Vakantiehuisje aan het strand huren

In het geval je een goed opgevoede hond hebt, is het huren van een vakantiehuisje aan het strand ideaal.  Op een aantal stranden in Nederland mogen honden loslopen.  Huur bijvoorbeeld een vakantiehuisje in Zandvoort aan Zee of Kamperland.  Daar mogen honden het hele jaar door op de stranden loslopen. Wel is het zo dat in het hoogseizoen de honden binnen een aantal aangewezen uren aangelijnd moeten zijn. Het huren van een vakantiehuis Kamperland in Zeeland heeft overigens nog meer voordelen. Kamperland is uitermate hond- en kindvriendelijk.  De brede stranden zijn perfect en in de meeste strandtenten aan de kust zijn honden welkom. Dat maakt deze plaats in Noord-Beveland perfect voor een vakantie met hond.

Kamperen met de hond

Voor een goedkope en avontuurlijke vakantie met huisdier, ga je kamperen.  Je vindt in de Benelux vele honden campings. Daar is het goed vertoeven voor baasje en hond. Een speelveld voor je trouwe viervoeter en honden uitlaat plaats maken het vakantiegevoel compleet.  Kamperen met de hond is lekker goedkoop en ook vanwege de gezelligheid zo gek nog niet. De leukste honden campings in Nederland liggen aan het strand of in de bossen.  Kijk ook maar eens naar de honden campings in Flevoland.

You may also like