Home » Op vakantie in eigen land? Boot huren in Friesland!

Op vakantie in eigen land? Boot huren in Friesland!

by Gustavo

Zit je eraan te denken om deze zomer op vakantie te gaan in eigen land? Dan is het zeker de moeite waard om je eigen boot te huren in Friesland. De meren in deze bijzondere provincie zijn relatief klein en vereisen geen al te grote boot. Dat geldt ook voor het varen op de rivieren en beken. Navigeren is in dit gebied dan ook geen probleem. Het is een echte aanrader om met vrienden of familie op pad te gaan!

Wordt één met de natuur

Rondom de prachtige steden van Friesland kun je heerlijk genieten van de serene natuurgebieden. Al helemaal wanneer je het water op vaart! Op een motorboot kun je de omgeving verkennen en tegelijkertijd ontspannen. Er zijn veel verschillende vaarroutes waar je uit kunt kiezen. Een van de bekendere tochten is door de binnenstad.  Ook kun je voor de sloepenroute kiezen. Deze leidt je naar het nationaal park “De Alde Feanen”. Genoeg om je vaardag mee vol te plannen!

Ontdek het unieke Friesland!

Ben je een echte geschiedenisliefhebber? Tijdens je vaartocht in Friesland zijn er vele plekken om een welverdiende pauze in te plannen. Hier zul je genoeg bijzondere historische monumenten ontdekken! Zo kun je bijvoorbeeld op bezoek bij het Koninklijk Eise Elsinga Museum. Dit museum bestaat uit het oudste planetarium dat nog werkt! Dit is een apparaat dat wordt gebruikt om de nachtelijke hemel te tonen. Wat natuurlijk een ontzettend romantische belevenis kan zijn. Het planetarium toont de huidige positie van alle planeten. Verder vind je hier ook andere bijzondere stukken van astronomische kunst die je kunt bekijken!

Op zoek naar een stukje entertainment?

Een ritje op de bevroren Zuiderzee. Lijk jou dat wel wat? Dan moet je zeker naar de Musical De Tocht. De vijf jongens van deze musical waren ooit bevriend met elkaar, wat uit het niets verwaterd. Tijdens een ruzie verbreekt een jongen zijn belofte om samen te schaatsen tijdens de Elfstedentocht. Dat, als die ooit nog terugkomt. Er wacht hen een tocht over de bevroren Elfstedenroute. Deze musical zal onthullen wie gelijk heeft en wie ongelijk!

Klaar voor wat avontuur? Je eigen boot huren in Friesland!

Ben jij klaar voor een geweldige ervaring tijdens je vakantie? Dan is het een aanrader om je eigen boot te huren in Friesland! Onze bootverhuur biedt tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Kun je niet wachten om in de zomer geweldige avonturen te beleven in Friesland? Bekijk onze website en lees meer blogs voor een fantastische vakantie.

You may also like