Home » Op safari in Namibië? 3 praktische tips

Op safari in Namibië? 3 praktische tips

by Gustavo

Ben je al aan het wegdromen van een heerlijke vakantie? Lijkt ons een prima dagbesteding. Maar naast wegdromen moet je je natuurlijk ook voorbereiden. Ga je op safari in het prachtige Namibië? Denk dan aan deze praktische tips voordat je op reis gaat. Een ding mag je sowieso niet missen als je naar Afrika op vakantie gaat, en dat is The Big Five. Ga die zeker proberen te spotten, want dat zijn de vijf meest indrukwekkende dieren die je in het wild kunt zien.

Tegengesteld klimaat

In Namibië zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons in Nederland. Wil je dus daar in de zomer? Dan ga je in de Nederlandse winter weg. Door de ligging van het land en het feit dat het zo uitgestrekt is zijn er verschillende klimaatzones, elk met hun eigen charme. Tussen mei en oktober is het het beste om daar te gaan reizen. Het regent daar dan weinig en overdag liggen de temperaturen tussen een heerlijke 20 en 25 graden. De avonden en nachten daarentegen kunnen wel koud zijn. Zeker als je in een woestijngebied zit. Verdiep je goed in welke maanden je wilt gaan reizen en welke gebieden het beste passen bij jouw wensen als je gaat rondreizen door Namibië.

Reisdocumenten

Ga je maximaal drie maanden als Nederlander of Belg-zijnde naar Namibië? Dan heb je geen visum nodig. Natuurlijk wel een paspoort dat nog zes maanden na de terugreis nog geldig is. Je hebt ook een ticket nodig voor de terugreis of de doorreis. Ga je op rondreis in Namibië met een kind? Ook zij hebben hun eigen reisdocument nodig. Ook al heb je een rijbewijs, het is handig om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Die kun je in Nederland gewoon bij de ANWB halen en in België bij de gemeente van de woonplaats.

Geldzaken

In dit prachtige land wordt betaald met de Namibische dollar. Deze valuta heeft dezelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand. Je kunt overigens wel met de Rand in Namibië betalen, maar niet Namibische dollar in de rest van Zuid-Afrika. Zorg ervoor dat je jouw bankpas zo hebt ingesteld dat je geld buiten Europa kunt opnemen. Het is handig om ook een creditcard te regelen; die heb je vaak nodig als je een auto wilt huren. En dan heb je nog de fooien. Het loon van personeel in lodges, restaurants en hotels is vaak erg laag. Daarom wordt een fooi zeker gewaardeerd. De hoeveelheid kun je laten afhangen van de service, maar in restaurants wordt 10% als normaal beschouwd. Rangers of gidsen krijgen vaak een hogere fooi. Als vertrekt bij een lodge wordt een vrijwillige fooi gevraagd voor het personeel. Deze wordt dan verdeeld onder het voltallige personeel.

You may also like