Home » Op bezoek bij de oosterburen

Op bezoek bij de oosterburen

by Gustavo
Op bezoek bij de oosterburen

Je bent ongetwijfeld al eens de grens met Duitsland over geweest. Of het nu was voor een dagje skiën, winkelen of misschien wel wandelen, bijna elke Nederlander heeft geproefd van de Duitse sfeer. Waarom kom je dan eigenlijk nooit op het idee om wat langer in het land te verblijven en er misschien een bescheiden rondreis van te maken? Duitsland is een land dat je in elk jaargetijde kunt bezoeken. Ga je in de zomer, dan kun je genieten van de prachtige natuur. Bergen en bosrijke omgevingen. Diezelfde bergen bieden je in de winter weer de gelegenheid om ze op een andere manier te beleven. Bijvoorbeeld op de lange latten. Tel daar nog een Duits biertje bij op, en wat wil je dan nog meer?

 

Berlijn

Mocht je tot dit besluit komen, dan pas je tijdens je reis ook ongetwijfeld Berlijn in je programma. Berlijn is niet alleen de hoofdstad, maar vertegenwoordigt bovendien de Duitse cultuur en geschiedenis. Die geschiedenis is vooral merkbaar bij de Berlijnse muur en de omgeving daar vlak omheen. Het is en blijft een indrukwekkende plek, zeker als je je bedenkt dat de geschiedenis behoorlijk recent is. Slechts enkele decennia geleden werden mensen in het Noorden van Europa nog zo bruut behandeld vanwege hun afkomst. De Berlijnse Muur is een van de meest gefotografeerde plekken van heel Duitsland.

 

Keulen

Keulen is nog een voorbeeld van een stad waar je je prima kunt vermaken. Zijn ligging aan de Rijn is al een van de belangrijkste redenen waarom. Tijdens de zomerperiode kun je langs de boulevard de wind door je haren laten blazen, de zon op je gezicht voelen schijnen en genieten van alle andere mensen die erop uit zijn getrokken. Plof ook eens neer op een van de vele terrasjes om het publiek vanaf je stoel te bekijken. Er worden dagelijks rondvaarten georganiseerd die je de stad van een geheel andere kant laten zien. Uiteraard vergeet je ook niet de Dom van Keulen te bezoeken. Deze imposante kerk, waarvan de bouw letterlijk eeuwen heeft geduurd, torent hoog boven alle andere gebouwen in het centrum uit.

 

Duitse natuurgebieden

In Duitsland vind je allerlei soorten landschappen. Ben jij een fervent fietser of wandelaar? Dan zit je hier helemaal goed. Onze oosterburen beschikken over een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. Je kunt kiezen uit zowel vlakke als bergachtige routes. Te midden van deze bergen en heuvels vind je ook regelmatig wijngebieden. Duitsland is namelijk een echte wijnspecialist. Elk natuurgebied dat je in dit land tegenkomt heeft zijn unieke karakter en uitstraling en laat jou steeds een andere kant van Duitsland zien.

 

Eten en drinken in Duitsland

Alhoewel Duitsland niet bekend staat als een culinaire hoogvlieger, zijn er toch genoeg specialiteiten waarbij je je vingers kunt aflikken. Bij onze oosterburen ben je nooit uitgegeten, werkelijk elke staat heeft zijn eigen lekkernijen. Bereid volgens traditionele recepten. Worst is uiteraard een van de bekendste etenswaren die je overal in Duitsland terugvindt. Dit kan een braadworst zijn, gegrild en gekruid. Maar ook een curryworst, die je in stukjes gesneden geserveerd krijgt met saus en kerriepoeder. Als je geluk hebt krijg je er nog een broodje en fijngesneden uitjes bij. Behalve dat is Duitsland ook een echt gebaksland. In een standaard Duitse bakkerij voel je je als een kind in een snoepwinkel.

You may also like