Home » Ontdek Indonesië via een spannende rondreis

Ontdek Indonesië via een spannende rondreis

by Gustavo
Ontdek Indonesië via een spannende rondreis

Ontdek Indonesië via een spannende rondreis

Bali, Borneo, Gili Eilanden, Java, Sumatra… allemaal bekende plaatsnamen die ons doen denken aan prachtige zandstranden, de eindeloze schoonheid van de Indische Oceaan, ongerepte natuur met een vulkanisch landschap of die typerende boeddhistische tempels. Een waar paradijs op aarde, deze archipel omringd door twee grote oceanen. Een reis naar Indonesië is dan ook een veelzijdige en verrassende reis, boordevol onvergetelijke ervaringen en hierdoor zo uniek.

Rondreizen in Indonesië

Indonesië is tientallen keren groter dan Nederland, het hoeft dus niet te verbazen dat het land zijn geheimen niet zomaar prijsgeeft. Groepsrondreizen, individuele rondreizen en backpacken zijn in dit land populairder dan ooit. Dankzij het rondreizen krijg je de uitgelezen kans om met behulp van een uitgestippeld traject de wonderen en mooiste plekjes van een land of streek te bezoeken. Hierdoor kan je in Indonesië op zoek gaan naar wilde orang-oetans om de volgende dag de mooiste stranden van Bali ontdekken. Rondreis.nl geeft je tips en inspiratie voor je rondreis door Indonesië.

De eilanden van Indonesië

De archipel van Indonesië bestaat uit meer dan vijftienduizend eilanden. Het is onbegonnen werk om deze allemaal te beschrijven, laat staan om ze te bezoeken. De grootste van deze (deels) Indonesische eilanden zijn Java, Nieuw-Guinea, Borneo, Celebes en Sumatra. Terwijl het ene eiland dan weer gekend staat om zijn parelwitte zandstranden en het ander voor zijn weelderige natuur, vind je in nog een ander dan weer de magische combinatie hiervan. Dit gepaard gaande met de vele lokale culturen, gebruiken en delicatessen is elk eiland wel de moeite waard om te ontdekken. Helaas heb je onvoldoende tijd om zelf elk stukje van Indonesië te verkennen. Via het rondreizen hoef je gelukkig niet alles zelf uit te pluizen en bovendien hoef je dat knotsgekke plaatselijke verkeer niet in.

Gili eilanden Indonesië rondreis

Soorten rondreizen

Gezien de enorme uitgestrektheid van Indonesië vindt elke toerist wel zijn plekje op een of meerdere eilanden. Zo bestaan er rondreizen die zich voornamelijk focussen op het luilekkerleven en waardoor je kan genieten van verschillende prachtige stranden. Andere reizen focussen zich dan eerder op één bepaald eiland of zijn iets uitdagender en avontuurlijker. Nog anderen liggen jou dan misschien nog beter omdat jij net zoveel mogelijk verschillende eilanden wil ontdekken. Hiernaast zijn er ook rondreizen die zich meer focussen op de unieke fauna en flora. En een laatste groep rondreizen heeft dan weer enkele van de grote steden zoals Jakarta, Bandung en Yogyakarta op de planning staan.

Jakarta Indonesië rondreis

Praktische zaken vooraf

Wanneer je naar het buitenland wil reizen, heb je enkele officiële reisdocumenten nodig. Zo is een visum voor Indonesië verplicht maar is wel gratis voor dertig dagen. Zo’n visum kan je ter plekke aankopen of verkrijgen via de Indonesische ambassade in Den Haag. Ook kinderen dienen te beschikken over hun eigen reisdocumenten. Vooraleer je naar Indonesië afreist, raadpleeg je best nog eens jouw dokter want inentingen tegen DTP, buiktyfus, malaria en hepatitis A zijn verplicht. Doe dit bij voorbaat zo’n zes maanden voor het vertrek. Eenmaal in Indonesië zelf, kan je uiteraard niet betalen met de euro. De plaatselijke munt is de Indonesische roepia. Als laatste praktische tip is het ook goed om weten dat het klimaat van Indonesië volledig verschillend is van dit in Nederland. Zo wordt dit sterk beïnvloed door de moesson waardoor er tijdens de periode juni tot november het minst neerslag valt.

You may also like