Home » Ontdek het “nieuwe” Kroatië

Ontdek het “nieuwe” Kroatië

by Gustavo
Ontdek het “nieuwe” Kroatië

Kroatië is als vakantieland sterk in opkomst. Het land maakte tot begin jaren negentig van de vorige eeuw deel uit van Joegoslavië. Toen was Kroatië niet erg toegankelijk voor toeristen. Er was veel armoede en het strenge communistische regime stond maar weinig vrijheden toe voor zowel bewoners als toeristen. Daarom werd het land in die tijd ook niet veel door buitenlanders bezocht voor de vakantie. Maar de tijden zijn veranderd.

Genieten aan de Kroatische kust

Heb je de bekende vakantielanden zoals Frankrijk en Spanje wel gezien en wil je eens wat anders? Boek dan een camping in Kroatië voor een heerlijke vakantie. Je kunt hier vanaf het voorjaar tot ver in het najaar terecht voor een onbezorgde vakantie. Dankzij het milde mediterrane klimaat in Kroatië zijn de winters gematigd en de zomers heerlijk warm en zonnig. De Kroatische bevolking is erg blij dat het land zich nu meer op de toeristen kan richten en laat dit graag merken door een grote mate van gastvrijheid ten opzichte van de bezoekers uit andere landen.

Mooie natuur en oude steden

Wanneer je Kroatië bezoekt kun je genieten van een grote verscheidenheid aan landschappen. Kroatië heeft prachtige bergen en mooie groene bossen. Je kunt mooie wandelingen maken, en als je geen bezwaar hebt tegen klimmen en klauteren dan is een wandeling in de bergen natuurlijk ook altijd een optie. Je bereikt Kroatië het gemakkelijkst met het vliegtuig. Er zijn ook toeristen die vanuit Italië met de veerboot oversteken om naar Kroatië te gaan. Maar dit is natuurlijk nogal een onderneming en alleen een optie als je voldoende tijd hebt en als je het leuk vindt om op deze manier te reizen.

Mooie natuur en oude steden

Campings zoeken in Kroatië

Wil je gaan kamperen in Kroatië dan zijn daar volop mogelijkheden voor. Campings zijn er genoeg in dit land. Er zijn ook Nederlanders die naar Kroatië zijn geëmigreerd om er een camping te beginnen. Hieronder zijn ook naturistencampings, dus als je van deze vorm van recreatie houdt kun je hier ook prima terecht. Maar uiteraard zijn er ook campings voor gezinnen met kinderen, met goede voorzieningen en ruime mogelijkheden voor de kinderen om zich te vermaken. Wil je er op uit trekken tijdens je vakantie dan zijn er in de omgeving van de toeristengebieden voldoende mogelijkheden om je te vermaken. Je kunt oude steden bezoeken om de cultuur van lang geleden te bekijken. Mooie oude historische gebouwen vertellen de rijke geschiedenis van de Balkan.

De gevarieerde Kroatische keuken

Vanwege de ligging van het land heeft de keuken van Kroatië te maken met verschillende invloeden. Aan de kust wordt vooral mediterraan gegeten, met invloeden uit Griekenland en Italië . Meer naar het binnenland lijken de gerechten meer op wat men in Oostenrijk en Hongarije op tafel zet. Daarnaast wordt het menu van de Kroaten ook nog deels bepaald door de Turkse keuken. Al met al is er dus afwisseling genoeg. In de toeristengebieden hebben vanzelfsprekend ook de bekende fastfoodketens hun intrede gedaan. Dus ook in Kroatië vind je de MacDonald’s en de KFC. Maar een echte toerist proeft natuurlijk de plaatselijke gerechten, bereid met verse ingrediënten uit het land zelf.

De gevarieerde Kroatische keuken

You may also like