Home » Ontdek de mysteries van Edinburgh

Ontdek de mysteries van Edinburgh

by Gustavo
Ontdek de mysteries van Edinburgh

Een vakantie is niet alleen maar om te ontspannen. Het is ook het moment waarop je nieuwe dingen ontdekt en andere indrukken opdoet. Daarvoor is Edinburgh misschien wel de meest geschikte stad van Europa. Als je op vakantie naar Edinburgh gaat, dan ontdek je dat deze stad omhuld is met mysterie. Het is dan ook meer dan de moeite waard om deze mysteries te ontrafelen en zo een leuke tijd te hebben tijdens je trip. Hoe je dat doet, leer je door je eens in dit artikel te verdiepen.

De wereld onder de grond

Een belangrijke reden waarom Edinburgh garantstaat voor mysterie, is dat een groot deel van wat er leeft in de stad zich niet boven de grond afspeelt. Er is juist ook een hele ondergrondse wereld. En die kan je zelf gaan ontdekken. Dat doe jij bij voorkeur natuurlijk wel met een gids, alleen al om er zeker van te zijn dat je alles ook echt op een veilige manier ontdekt. Onder de grond is de spanning toch anders en dat is precies wat je zoekt. Ontdek de tunnels en grotten en jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

De film in het echt

Een andere manier om in de mysteries te duiken is door je te verdiepen in de verhalen van de stad. Die ken je misschien wel van de films. Wanneer je last minute naar Edinburgh gaat, dan kan je veel budget overhouden om je bijvoorbeeld eens in de verhalen van Outlander of Harry Potter te verdiepen. Daarvoor zijn ook speciale tours waarmee je op pad kan in het leven geroepen. Op die manier zit je er al snel helemaal in en ontdek je dat sommige zaken uit de films toch dichter bij de waarheid liggen dan je misschien altijd had gedacht.

Op zoek naar de spoken

In de stad kan je ook op zoek naar de spoken. De legendes over de geesten die in deze stad ronddwalen zijn over de gehele wereld bekend. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van de doedelzakspeler. Dat verhaal gaat over Edinburgh. Het is dan ook extra leuk om dit zelf ook eens een keer te gaan ontdekken. Ook dit kan je gewoon met een gids doen. Je bezoekt dan bijvoorbeeld Edinburgh Castle. Je moet natuurlijk wel stalen zenuwen hebben om de confrontatie met de spoken aan te durven gaan. Maar als je het doet, dan zal je ook beloond worden.

De rust opzoeken

Al die spanning en sensatie is natuurlijk leuk. Dat neemt niet weg dat je trip ook wel in het teken van rust moet staan. Maak je geen zorgen, want ook dat vind je in overvloed in deze stad. Je kan gewoon lekker een pub of restaurant opzoeken en daar heerlijk genieten. Of je trekt een dagje uit om gewoon lekker te gaan winkelen. Dat kan allemaal. Door de juiste balans te vinden, kan je er zeker van zijn dat je een fijne tijd hebt. Bovendien is het voor iedereen een geschikte stad om er lekker tot rust te kunnen komen.

You may also like