Home » Ontdek de Kaapverdische Eilanden

Ontdek de Kaapverdische Eilanden

by Gustavo


Een eilandengroep dat bestaat uit 10 kleine eilandjes. Het volk dat bekend staat om hun Morbeza-cultuur, dat letterlijk gastvrij betekent. Op 6 uurtjes vliegafstand begeef je je op de Kaapverdische eilanden. Wist je dat hier vrijwel het hele jaar door het zonnetje schijnt? Ideaal voor wanneer jullie een last minute besluit maken om een zonvakantie te boeken. De eilanden hebben een aantal dingen gemeen, maar voor de rest is geen eiland hetzelfde.

Boa Vista

Een prachtig eiland dat als vertaling ‘’mooi uitzicht’’ heeft. Hier kun je ook heerlijk vertoeven in een van de resorts, bijvoorbeeld die van luxe hotelketen RIU. Neem bijvoorbeeld het befaamde RIU Touareg. Het ligt direct aan het witte strand en het is altijd op basis van all inclusive. Super lekker wanneer je een beetje van luxe houdt!

Sal

Het eiland Sal is voornamelijk geliefd door surfers, kitesurfers en windsurfers. Maar steeds vaker kiezen toeristen ook voor dit eiland. Hier zijn ook weer de witte zandstranden te vinden, die liggen aan de azuurblauwe zee. Naast Boa Vista is dit eiland ook de ideale plek voor een lekkere strandvakantie.

Sao Vicente

Mindelo, een stad op dit eiland, is het culturele hart van Kaapverdië. Je kunt er wandelend de regio verkennen. Daarnaast beschikt het ook over diverse witte stranden en fantastische hotspots waar je kunt duiken of snorkelen. Ook ligt hier de enige jachthaven van Kaapverdië dat voornamelijk wordt gebruikt door zeilers die oversteken naar Brazilië of het Caribisch gebied.

Santiago

Santiago is het grootste en meest diverse eiland. Een van de kenmerken zijn de contrasten in de landschappen. Zo gaat het van de tropen, naar de savanne, naar de microklimaten in de bergen. Daarnaast vind je hier ook een rijke cultuur en een koloniale geschiedenis. Nadat je de omgeving hebt verkend, is het lekker ontspannen met een kokosnoot in je hand op het witte strand van Tarrafal.

Santo Antao

Na de populairste eilandjes zijn er ook nog de verborgen parels. Echte luxe zandstranden zijn hier niet aanwezig, maar het is een locatie waar je fantastisch kunt hiken door de ruige bergen, de natuur en de valleien.

Fogo

Indien je hier kiest voor Fogo, zul je in sobrado’s verblijven. Sobrado’s zijn kleurvolle, Portugese, koloniale huizen. Op dit eiland zijn er voornamelijk bossen en maanlandschappen. In het midden bevindt zich Pico do Fogo, een actieve vulkaan en tevens het hoogste punt van Kaapverdië.

Brava

Het kleinst bewoonde eiland van de archipel dat ook nog aardig verborgen is. Ook deze eiland wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen vanwege het feit dat het nog niet ontdekt is. Indien je rust en eenvoud waardeert, is dit de perfecte eiland voor jou!

Santa Luzia

Een onbewoond eiland, onderdeel van de gemeente Sao Vicente. Omdat er niemand woont zijn er ook geen ferryverbindingen beschikbaar. Wil je wel deze verborgen eiland bezoeken? De enige manier om op Santa Luzia te komen is om een boot te huren.

Sao Nicolau

São Nicolau is het eiland van kurkdroge canyons, vulkaankraters en gestolde lava, die een indrukwekkend landschap creëren. Het heeft de meest extreme microklimaten; van zonnig en kurk droog, tot vochtig en groen.

Maio

Een klein eilandje dat bekend staat om de zoutpannen, de weinige vegetatie en waar de rust heerst. De hoogste berg is de Monte Penoso. Toerisme is hier niet echt aanwezig en visserij is een van de belangrijkste dingen. Geheime witte stranden, mooie duinen, kleinschaligheid en een relaxte sfeer zijn de ingrediënten voor een ontspannen vakantie op Maio.

Heb je nu de vakantiekriebels gekregen? Neem dan eens een kijkje bij de actuele last minute aanbiedingen naar Kaapverdië op VakantieDealz.

You may also like