Home » Ontdek authentiek Cuba nu het nog kan

Ontdek authentiek Cuba nu het nog kan

by Gustavo
cuba reistips

Het Caribische eiland Cuba is uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen. Velen willen de komende jaren nog gauw op reis naar het eiland, voordat deze zijn authentieke karakter gaat verliezen. Het Cubaanse straatbeeld staat namelijk op het punt om sterk te veranderen. Dit komt door de afspraken die er zijn gemaakt met de Verenigde Staten. Dankzij de toenadering tussen de twee landen lijkt er voor Cuba langzaamaan economische verbetering in zicht te komen. Maar dit betekent natuurlijk ook dat het authentieke Cuba van bijvoorbeeld de felgekleurde oldtimers geleidelijk zal verdwijnen. Als je het ouderwetse Cuba dus nog wilt meemaken, moet je niet te lang meer wachten.

 

Onderweg in Cuba

Cuba is een ideale vakantiebestemming. Het biedt je zowel natuur, cultuur als steden waarin je heerlijk kunt eten en drinken. Het eiland is zeer gevarieerd en heeft ook een behoorlijke omvang. Daardoor zal je tijdens je reis weloverwogen keuzes moeten maken, of simpelweg veel tijd uittrekken om alles goed in je op te kunnen nemen. Cuba is een veilig land om zelf doorheen te reizen. Onderweg in Cuba kom je van alles tegen: van kleine landweggetjes waar mensen met paard en wagen rijden, tot relatief moderne autowegen. Buiten de steden is het vrij rustig op de weg, binnen de stad moet je goed opletten. Over het algemeen hebben Cubanen echter goede manieren wanneer het op autorijden aankomt.

 

Cubaanse stranden

Wanneer je door Cuba heen reist, zal je ontdekken dat het land je een perfect afwisselend programma biedt. Tussen de stedenbezoeken en het cultuursnuiven door ben je regelmatig in de gelegenheid om helemaal tot rust te komen op een van Cuba’s vele stranden. De meest bekende is Varadero Beach. Varadero is een toeristische plaats die beschikt over meer dan twintig kilometer aan strand. De blauwe zee is hier kristalhelder. In combinatie met de witte stranden is het een echt paradijs op aarde. Een andere aanrader is Playa Ancon, dat vlak naast Trinidad aan de zuidkust ligt. Het strand ligt op een acht kilometer lang schiereiland.

 

Havana

Enkele honderden jaren geleden was Cuba voor Spanjaarden een belangrijke havenstad. Op Havana werden veel producten uit diverse landen opgeslagen, om vervolgens vervoerd te worden naar Spanje. In het begin van de negentiende eeuw werd er op Cuba steeds meer handel gevoerd en zo ontstond er een bloeiende, welvarende samenleving. Niet veel later is Cuba afhankelijk geworden van Spanje. Hierna werd Havana door veel Amerikanen bezocht als vakantieoord. De Amerikaanse invloed bleef bestaan totdat Fidel Castro aan de macht kwam en een communistisch regime introduceerde.

 

Havana heeft veel bezienswaardigheden. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De mooiste koloniale gebouwen en sfeervolste pleinen vind je in deze wijk, Havana Vieja. De binnenstad heeft vier belangrijke pleinen die jou elk iets bijzonders te bieden hebben, zoals bijvoorbeeld mooie fonteinen en dagelijkse boekenmarkten. In Havana raak je nooit uitgekeken. Het is een mooi startpunt van je reis. In de hoofdstad kun je kennismaken met de Cubaanse cultuur en geschiedenis. Vervolgens zet je je reis voort langs de rest van de hoogtepunten, waar alle puzzelstukjes in elkaar passen.

You may also like