Home » Oktoberfest bezoeken? Tips voor het plannen van de trip!

Oktoberfest bezoeken? Tips voor het plannen van de trip!

by Scott
Oktoberfest bezoeken tips

Het Oktoberfest in München is een van de grootste evenementen ter wereld. Jaarlijks trekt dit feest dat bekend staat om het speciale Oktoberfestbier, beierse gerechten, lederhosen, dirndls en de Oktoberfest muziek miljoenen bezoekers. Wil je een keer samen met je vrienden en/of vriendinnen de gezelligheid van het Oktoberfest ervaren? Wij geven in dit artikel handige tips voor het plannen van de trip.

Handige tips voor het voorbereiden van je trip

Jaarlijks trekt het Oktoberfest miljoenen bezoekers van over de hele wereld, daarom is het ontzettend belangrijk om een aantal dingen van te voren te regelen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je geheel ontspannen de auto instappen. Het Oktoberfest in München moet je echt eens meegemaakt hebben. Het feest is nog groter en gezelliger dan je van te voren zou denken. Lees hieronder handige tips ter voorbereiding aan je trip.

1. In het weekend of doordeweeks?

In het weekend is het een stuk drukker op het Oktoberfest terrein. Doordeweeks is het gezellig druk, terwijl het in de weekenden vaak nog een stuk drukker. Hou je niet zo van die drukte? Dan kan je de trip het beste doordeweeks plannen om de extreme drukte een beetje te mijden.

2. Vroegtijdig boeken

De datum van je bezoek geprikt? Dan kan je niet vroeg genoeg beginnen met het boeken van een accommodatie. Met jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers kan het erg snel gaan met de hotelkamers, campings, hostels en appartementen in München. Wanneer je verzekerd van een accommodatie wilt zijn dan kan je het beste zo vroeg mogelijk een accommodatie zoeken en direct boeken.

3. Draag een dirndl of lederhose

Als je op het Oktoberfest niet verschijnt in een lederhose of dirndl dan sta je echt voor paal. Het is dan ook absoluut een aanrader om een dirndl of lederhose te dragen om niet buiten de boot te vallen. Ook is het een stukje respect hebben voor de traditie van onze oosterburen. Verdiep je daarom altijd in hoe het zit met de kleding op het Oktoberfest. Op de website van Lederhosenwinkel lees je meer over dirndls en lederhosen.

You may also like