Home » Motorvakantie? Hier moet je aan denken!

Motorvakantie? Hier moet je aan denken!

by Scott
Motorvakantie Hier moet je aan denken!

De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld. Niet alleen in Nederland, maar ook in heel veel andere omliggende Europese landen. Daardoor durven we steeds meer te dromen over een vakantie buitenshuis. Als echte motorliefhebber kan je dan ook niet wachten om je caferacer uit de stalling te halen en op reis te gaan. Toch kan een motorvakantie een hele onderneming zijn. Zeker wanneer dit je eerste keer is. Wat moet je allemaal meenemen? Hoe zorg je ervoor dat je niet onverhoopt met pech onderweg komt te staan? En hoe ga je eigenlijk al je spullen meenemen? Een motorfiets biedt nou eenmaal weinig opbergmogelijkheden. In dit artikel delen we enkele tips om jouw motorvakantie succesvol te laten verlopen.

Geschikte motoroutfit

Wanneer je voor een langere tijd op pad gaat en meerdere landen doorkruist zal je uiteraard ook een hoop verschillende weersomstandigheden trotseren. Hoewel je in het koude Nederland begint, kan je ook zomaar op een warmere plek in Europa eindigen. Daar wil je op het gebied van kleding natuurlijk wel op voorbereid zijn. Verschillende outfits meenemen is echter een hele klus. Dus hoe kies je dan voor een geschikte motoroutfit?

Het is hierbij vooral belangrijk om met lagen te werken. Door verschillende lagen te dragen, beschik je altijd over de mogelijkheid om een extra laag weg te laten wanneer het warmer wordt. Bovendien ben je zo wel beschermd als het weer plotseling omslaat.

Hou er ook rekening mee dat het tijdens de ritten kan regenen. Wanneer je het gashendel hard indrukt is het dan ook lastig om droog over te komen. Daarom kan het geen kwaad om ook een regenpak over je motoroutfit te dragen. Dat bespaart jou een hoop natte kleding.

Onderhoudsbeurt

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk dat je motorfiets in topconditie is. Gelukkig beschik je nog over voldoende tijd om in de weken voorafgaand aan je vakantie de nodige onderhoud te verrichten. Breng je motorfiets bijvoorbeeld naar de garage voor een kleine beurt of sleutel zelf aan je motorfiets, zodat deze prima te gebruiken is op vakantie.

Het is ook verstandig om de nodige aanpassingen te maken. Zo is het in veel landen verplicht om een knipperlicht te gebruiken. Heb je deze nog niet en steek je momenteel nog steeds je hand uit bij het afslaan of invoegen? Dan is het verstandig om snel knipperlichten van Caferacerwebshop aan te schaffen. Zo verhoog je de veiligheid en kom je ook niet voor onverwachte bekeuringen te staan.

Door je motorfiets eerst goed te laten checken verklein je het risico op pech onderweg. En zeg nou zelf: op een verlaten landweggetje ergens in Europa staan heeft niemands voorkeur, toch?

Reserveer een slaapplaats

Het is van essentieel belang dat je onderweg aan voldoende rust toekomt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de natuur te kamperen, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat je ongelooflijk veel extra spullen mee moet nemen. En aangezien spullen meenemen op de motorfiets geen eenvoudige klus is, heeft dit niet altijd de voorkeur. In dat geval is een hotel een beter alternatief. Reserveer van tevoren alvast enkele slaapplaatsen onderweg. Zo ben je in elk geval verzekerd van een comfortabele plek om uit te rusten. Met de db killer van Caferacerwebshop.com kan jij geruisloos je entree maken!

You may also like