Home » Motorvakantie: handige tips van een expert!

Motorvakantie: handige tips van een expert!

by Scott
Motorvakantie

Het geeft een geweldig vrij gevoel als je je motorrijbewijs hebt behaalt. Je kan gaan en staan waar je wilt en kan mooie routes gaan rijden. Vooral in de lente en zomer is motorrijden een plezier. Heerlijk weertje, mooie routes, wat wil je nog meer? Als je besluit om motor te gaan rijden zijn er een aantal belangrijke voorbereidingen die je moet treffen. Zeker bij lange routes kan je niet snel op de motor stappen en gaan. Je moet bijvoorbeeld goed rekening houden met het motorslot en ook de motor zelf moet in topconditie zijn. In dit artikel een aantal tips die je motorreis tot een succes maken.

Waar ga je naar toe met de motor?

Wat gaat de bestemming zijn van je motorreis? Er zijn veel landen in Europa die kwalitatief goede wegen hebben en waar je super kunt rijden. Maar bedenk ook dat je tijdens de pandemie het beste je motorreis in Nederland kunt houden. In ons land vind je genoeg mooie routes zoals op de Veluwe en in Overijssel. Op internet zijn er kant- en klare routes te vinden die je op weg helpen jouw motorreis samen te stellen. Zowel voor binnen als buitenland.

Neem kennis van de verkeersregels

Als je in Nederland blijft met je motorreis heb je kennis van alle verkeersregels. Maar buiten Nederland gelden er toch echt andere verkeersregels. Ga dan ook niet zomaar de grens over zonder de verkeersregels van dat land te kennen. Een app zoals Going Abroad helpt je hiermee. Zo mag je in Noorwegen bijvoorbeeld maar tachtig kilometer per uur rijden.

Dubbelcheck de motor

In Nederland is het nog wel te doen, motorpech. Als je in het buitenland bent is het heel vervelend als je langs de weg staat met motorpech. Dubbelcheck dan ook altijd je motor, zodat je bijna 100% zekerheid hebt dat er geen problemen met je motor gaan voorkomen. Een kleine onderhoudsbeurt én een simpele check is dan ook zeker verstandig om te doen. Vervang eventueel de onderdelen die versleten zijn. In de webshop van Boonstra Parts vind je een ruim aanbod motorfiets onderdelen en accessoires. Zo kun je goed voorbereid met de motor op reis. Uiteraard mag je een sterk motorslot niet vergeten. Voorkom dat je motor gestolen wordt.

You may also like