Home » De mooiste eilanden van Afrika

De mooiste eilanden van Afrika

by Gustavo

Voor velen is het een grote droom om veel verre reizen te maken en zo veel mogelijk van de wereld te kunnen zien. Er worden veel reizen geboekt naar adembenemende zandstranden in bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Vaak wordt Afrika helemaal vergeten. Maar ook dit continent heeft vele mooie zandstranden te bieden. In dit artikel wordt je voorgesteld aan vijf prachtige eilanden die zich in dit continent bevinden.

Zanzibar

Dit eiland is een hele populaire vakantiebestemming bij toeristen die er voor kiezen om een rondreis te maken in Tanzania. Zanzibar, ook wel Unguja genoemd, bezit een aantal van de prachtige zandstranden van Afrika. Naast deze prachtige zandstranden, zit het eiland ook vol met cultuur. Het eiland ligt aan de oostkust van Afrika en heeft een grootte van 1554 m2. Op het eiland Zanzibar is onder andere het David Livingstone (ontdekkingsreiziger) huis te vinden. Daarnaast kun je hier ook de voormalige verblijfplaats vinden van de sultan, Barghash, vinden op dit prachtige eiland met ver uitgestrekte zandstranden. Of bezoek het eeuwenoude fort (Ngome Kongwe) of de Guliani brug. Naast alle cultuur dit je kunt vinden op dit eiland kun je natuurlijk ook heerlijk genieten op een van de mooie stranden. Zanzibar is zeker het bezoeken waard.

Madagaskar 

Dit eiland heeft een unieke natuur en ligt in het oosten voor de kust van Afrika, het is echt de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Door de ligging van het eiland is de natuur niet beïnvloed door het vaste land en heeft zich op een unieke manier ontwikkeld. Een aantal diersoorten, zoals het vingerdier, die alleen op dit eiland voorkomen. Er zijn veel nationale parken op het eiland waar deze unieke natuur te bewonderen is. Dit eiland is dus een echte aanrader voor de natuurliefhebbers!

De bevolking van op eiland bestaat uit maar liefst 18 etnische groepen. De bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid, ondanks dat het land nog steeds tot de armste gebieden van de wereld behoort. Madagaskar is lang overheerst door de Fransen daarom is ook de keuken in Madagaskar erg beïnvloed door de Franse keuken. In de gerechten wordt vooral veel rijst gebruikt.

Seychellen

Deze eilanden groep bestaat uit welgeteld 115 eilanden! Het meest bezochte eiland is Mahé. Dit eiland heeft 91.000 bewoners een heeft een oppervlakte dat te vergelijken is met het Nederlandse Waddeneiland Texel. Vergeet vooral ook niet om een bezoek te brengen aan een van de andere eilanden zoals Praslin, Silhoutte en La Digue. Deze eilanden worden samen, inclusief Mahé, ook wel beschreven als ‘paradijs van de aarde’.

Van de eilanden die te vinden zijn in Afrika, gaat van deze eilandengroep de geschiedenis erg ver terug. Al in ver in de oudheid vestigde men zich op de Seychellen, al ver voor dat Madagaskar bewoond werd. Om de dieren en natuur van de archipel te waarborgen zijn er natuurreservaten aangelegd. Om de prachtige natuur zo veel mogelijk te waarborgen wordt ook zo veel mogelijk toerisme uit deze gebieden geweerd.

Mauritius

De geschiedenis van het eiland Mauritius heeft een Nederlands tintje. De geschiedenis bestond lang uit de overheersing van het eiland door Nederland. Hoewel het eerst de Fransen het eiland overheerste (1735), werd dit al snel overgenomen door Nederland. Het eiland is uiteindelijk vernoemd naar de Stadhouder Maurits. Interessant detail: waarschijnlijk waren het Nederlanders die de ‘dodo’ hebben doen uitsterven. De vogels waren erg gemakkelijk te vangen, dit kwam door dat deze vogels erg weinig vijanden hadden. Aan de bezetting van Mauritius door de Nederlander werd een abrupt einde gemaakt door een orkaan die in 1695 over het eiland raasde.

Naast de uiterst interessante geschiedenis is Mauritius ook een prachtige vakantiebestemming. Het eiland bevat vele mooie stranden en koraalriffen, een prima plek om te gaan duiken en de onderwaterwereld te bewonderen. Het klimaat is erg aangenaam op Mauritius, de temperatuur komt nauwelijks onder de 17 graden. In de zomer ligt de temperatuur rond de 31 graden.

You may also like