Home » Mindervalide vakantie

Mindervalide vakantie

by Gustavo
Mindervalide vakantie

Wie gehandicapt is of fysieke beperkt, heeft andere vakantie mogelijkheden dan iemand zonder beperkingen.  In het geval je rolstoelafhankelijk bent, betekent dat in ieder geval dat de accommodatie waarin je gaat verblijven, rolstoelvriendelijk is.   Voor mensen met een zware handicap, bijvoorbeeld een dwarslaesie, is een geschikt vakantieadres vinden vaak een zware opgave.  Er zijn weinig vakantieverblijven  die volledig zijn aangepast voor gehandicapten. Dat maakt het vinden van een aangepaste vakantiewoning niet eenvoudig.  Toch zijn er ook voor mensen met een zware fysieke beperking aangepaste vakantiehuizen. Je kunt in bijna alle landen van Europa een mindervalide vakantie boeken.  Een aangepaste vakantie voor mindervaliden.

Als mindervalide een vakantie in een goed aangepast vakantiehuis boeken

Je kunt als mindervalide een hotelkamer met arrangement in een rolstoelvriendelijk hotel boeken. Als je daar langer wilt verblijven, wordt dat best wel prijzig.  Een goed alternatief voor een hotel is het huren van een aangepast vakantiehuis. Dat kan een particulier vakantiehuis zijn maar ook een mindervalide bungalow op een rolstoelvriendelijk bungalowpark.  Ook is het mogelijk een mindervalide vakantie met zorg te boeken. Hierbij gaat het altijd om zorg op maat want iedere beperking is anders.  Ook is het vaak mogelijk een mindervalide bungalow met hoog/laag bed te boeken, soms zelf een in hoogte verstelbaar bed wat je elektrisch kunt bedienen.

Een aangepaste vakantiewoning in Nederland huren

Een vakantie boeken in eigen land heeft zo zijn voordelen.  Korte reistijd, dicht bij je familie en vrienden en blijven en altijd kunnen rekenen op de beste medische zorg. Als je ziek bent of een fysieke en complexe beperking hebt, zijn dat grote voordelen. Daarbij komt dat je nergens anders zoveel goed aangepaste vakantieverblijven vindt dan in Nederland.  Het is zelf mogelijk een aangepaste vakantiewoning in Nederland te huren in een vakantiehuis met binnenzwembad en til lift. Je kunt dan zelfs als je een dwarslaesie hebt nog genieten van het warme water van het zwembad. Zie hier alle ingrediënten om je mindervalide vakantie in Nederland te vieren.

You may also like