Home » Met deze 5 tips kom je volledig tot rust op vakantie

Met deze 5 tips kom je volledig tot rust op vakantie

by Gustavo
Met deze 5 tips kom je volledig tot rust op vakantie

Natuurlijk ga je op vakantie om echt tot rust te komen, maar dat valt niet altijd mee. Op vakantie zijn we soms nog drukker dan wanneer we aan het werk zijn, omdat we niets willen missen van de bestemming waar we zijn. Ook zijn we in ons hoofd vaak nog bezig met het werk waar we nu juist even niet aan moeten denken. Hoe kom je nu volledig tot rust op vakantie? 5 tips!

1. Kies voor een zonnige bestemming

De zon heeft een positieve invloed op ons gemoed en op ons lichaam. Een zonnige bestemming kiezen is dus zeker een goed idee om echt tot rust te komen tijdens je vakantie. Boek bijvoorbeeld een all inclusive in Portugal. Hier kun je ook in de lente al van veel zonuren genieten. 

2. Laat je werk los en wees onbereikbaar

Je laptop meenemen of regelmatig je werkmail checken op je smartphone? Geen goed idee! Wanneer je op vakantie helemaal tot rust wilt komen, is het juist goed om je werk even helemaal achter je te laten. Dat doe je niet wanneer je continu bezig bent om in de gaten te houden wat je allemaal mist en wat er straks weer op je bordje ligt. Laat je klanten en collega’s van tevoren weten dat jij onbereikbaar bent. Zo bereid je de anderen erop voor en kun je zelf echt helemaal vrijaf nemen.

3. Zorg ervoor dat je in beweging bent

Bewegen is goed voor een mens. Je voelt je er veel fitter en energieker door. Trek eens lekker de natuur in en ga een lange wandeling of fietstocht maken. Zo zie je veel van de omgeving en ben je ook nog eens lekker actief bezig. Wanneer je beweegt, komt er onder andere serotonine vrij. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Voel je gelukkig door je te bewegen en voor een actieve vakantie te kiezen!

Lees ook: de Stille Oceaan, een paradijs op aarde!

4. Geniet van de kleine dingen

Het is belangrijk om ook op vakantie van de kleine dingen te genieten. Zelfs wanneer we op een prachtige bestemming zijn, liggen er soms irritaties op de loer. Zet die van je af en geniet van alle kleine dingen die je om je heen ziet. Dat kan een mooie zonsondergang zijn, maar ook een bijzondere vlinder en zelfs een verfrissende regenbui die de natuur weer doet opbloeien.

5. Neem voldoende vrije tijd na je vakantie

Het is geen prettig idee wanneer je meteen de volgende dag alweer aan het werk moet. Bovendien heb je dan geen tijd om alle spullen van vakantie meteen op te ruimen en stapelt het werk zich meteen de eerste dag alweer op. Zorg er dus voor dat je minimaal 1 of 2 dagen vrij inplant na je vakantie, zodat je lekker bij kunt komen, nog even na kunt genieten en je huis weer helemaal aan kant hebt voor je weer aan het werk gaat.

You may also like