Home » Met de taxi of bus vanaf Mallorca Airport naar centrum

Met de taxi of bus vanaf Mallorca Airport naar centrum

by Gustavo
Met de taxi of bus vanaf Mallorca Airport naar centrum

Met de taxi of bus vanaf Mallorca Airport naar centrum

Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee, ten zuidoosten van het Spaanse vasteland. Vooral in de zomer is het een populaire vakantiebestemming. Echter, ook in de winter zijn er genoeg toeristen te vinden. Vooral wielrenners weten het eiland in de winter te vinden. Toch is het wel zo dat er op Mallorca in de zomer veel meer toeristen te vinden zijn dan in de winter.

Mallorca Airport vanuit Nederland

De meeste toeristen komen aan via Palma de Mallorca Airport, afgekort tot PMI. Vliegveld Mallorca is gelegen op zo’n 8 kilometer van de hoofdstad Palma vandaan. Nederlandse vliegtuigmaatschappijen zoals Corendon, Easyjet, TUI en Transavia vliegen ’s zomers vanaf Schiphol naar Mallorca. Ryanair en Transavia vliegen vanaf Eindhoven, Transavia vliegt ook nog eens vanaf Rotterdam en Groningen. Zo is vliegveld Mallorca goed verbonden met de Nederlandse luchthavens.

Bussen vanaf vliegveld Mallorca

Wil je vanaf vliegveld Mallorca naar de stad Palma of El Arenal reizen, dan zullen de meesten dit doen met het busje van het hotel. Rijdt deze niet, of heb je een airbnb in plaats van een hotel geboekt, dan is er helaas geen trein te vinden. Alles wordt gedaan met bussen. Een ticket met beide buslijnen kost €3 per persoon, contant af te rekenen in de bus. Bus 1 rijdt richting Palma, bus 21 richting El Arenal. De reistijd is 20 minuten naar Palma en 22 minuten naar El Arenal.

Taxi Mallorca prijs

Echter zijn er genoeg nadelen aan de bus op te noemen. Ten eerste rijdt hij natuurlijk niet rechtstreeks naar het appartement, dit kan vervelend zijn met koffers. Hij gaat rechtstreeks naar het centrum van de stad. Wat als jouw airbnb er een beetje buiten ligt? Daarom rijden er ook nog vele taxi’s vanaf Mallorca Airport. Een taxi op Mallorca heeft geen hoge prijs. De prijs van een taxi vanaf Mallorca Airport is zo’n €25 tot €30 naar het centrum. Check de Mallorca taxi prijs hier.

You may also like