Home » Medische Kosten Gemaakt Op Reis, Wat Nu?

Medische Kosten Gemaakt Op Reis, Wat Nu?

by Gustavo
Medische Kosten Gemaakt Op Reis, Wat Nu

Recent werd bekend dat steeds meer Nederlandse backpackers in de problemen komen. Onder andere in Australië halen Nederlandse backpackers wel vaker het nieuws. Als backpacker kun je daarom maar beter voorzichtig zijn. Loopt het toch mis en moet je medische kosten maken? In vier stappen kan je jouw kosten (gedeeltelijk) verhalen bij de verzekeraar.

# 1. Neem Contact Op Met De Alarmcentrale

Ben je op reis en heb je spoedeisende hulp nodig? Neem dan altijd contact op met de alarmcentrale van jouw verzekeraar. De gecontacteerde alarmcentrale zal het nodige doen, ook op financieel vlak. Ook nadien zal de verzekeraar jou ontlasten. Zo zullen de zorg- en reisverzekeraar onderling de kosten verdelen.

# 2. Andere Hulp Nodig Op Reis?

De zorgverzekeraar staat enkel in voor de (terug)betaling van de geneeskundige kosten. Echter kan er ook sprake zijn van niet-geneeskundige kosten. Denk bijvoorbeeld aan de extra verblijfkosten. Is dat het geval? Dan zal de zorgverzekeraar niet tussenbeide komen. Jouw kortlopende reisverzekering kan soelaas bieden. Neem contact op met jouw reisverzekeraar om ook deze kosten te declareren.

# 3. Indienen Van Nota’s Bij De Zorgverzekeraar

Soms zal je zelf de kosten voorschieten. Is dat het geval? Ook dan kan je de kosten nog steeds declareren. Eenmaal terug van vakantie dien je de nota’s in bij jouw zorgverzekeraar. Neem vooraf natuurlijk even een kopie en houd dat goed bij. De zorgverzekeraar zal een en ander nagaan. Wel zal het niet automatisch alles vergoeden. Voor sommige kostenposten geldt er immers een maximumbedrag. Bovendien kan het eigen risico eveneens roet in het eten gooien.

# 4. Spreek De Zorgverzekeraar Aan

De zorgverzekering zal zelden een integrale vergoeding bieden. Het eerder genoemde eigen risico toont dat al snel aan. In dergelijke gevallen kan je het resterend bedrag bij de reisverzekeraar declareren. Conform de polisvoorwaarden zal de reisverzekeraar een extra vergoeding bieden.

Ga je op reis naar een land met oplopende ziekenkosten of privéziekenhuizen? Denk maar aan de Verenigde Staten, Australië en Canada. Ga dan steeds na welke dekking de zorgverzekering biedt. Het verzekeren van medische kosten in de reisverzekering is vaak broodnodig.

You may also like