Home » Luxe kamperen op de Veluwe: 5 tips

Luxe kamperen op de Veluwe: 5 tips

by Gustavo
Luxe kamperen op de Veluwe 5 tips

Luxe kamperen op de Veluwe 5 tips

Bij de woorden vakantie en reizen denken veel mensen direct aan verre bestemmingen in het buitenland. Steeds meer mensen komen erachter dat je niet per se naar het buitenland hoeft voor een bijzondere en geslaagde vakantie. Reizen en vakantie vieren gaat immers om ontspannen en het opdoen van nieuwe ervaringen, dit kan natuurlijk ook prima in ons eigen land. Vakantie in eigen land is ook een stuk populairder dan je zult denken. In het jaar 2016 gingen bijvoorbeeld 49,5% van alle vakanties van Nederlanders naar ons eigen land. Een vakantie in eigen land is vaak minstens zo leuk als een verre reis en bovendien meestal veel makkelijker en voordeliger. Er zijn een aantal bestemmingen erg populair bijvoorbeeld de Waddeneilanden en de Veluwe. Hier zullen we een aantal tips bespreken voor een luxe kampeervakantie op de Veluwe.

1. Glamping Veluwe

Als je denkt dat kamperen en comfort niet samen kunnen gaan, dan heb je vast en zeker nog nooit van glamping gehoord. Het woord glamping is een samentrekking van glamorous en camping en staat voor kamperen op een luxueuze manier. Een geschikte plaats voor het huren van glamping accommodaties is Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. Op dit recreatiepark kun je bijvoorbeeld een trekkershut compleet met eigen keuken, veranda en lekkere bedden huren. Ook lodgetenten met heerlijke bedden, een eigen volledig ingerichte keuken en kachel zijn op De Boshoek te vinden. Hier kun je al met al op een luxe manier heerlijk kamperen op de Veluwe. Glamping Veluwe is leuk voor het hele gezin!

2. Bezoek de Apenheul op Burgers Zoo

Wanneer je luxe kampeert op de Veluwe wil je natuurlijk wel de nodige leuke uitstapjes ondernemen. Een absolute aanrader zijn de dierenparken Apenheul en Burgers Zoo. In de Apenheul in Apeldoorn kun je meer dan 300 apen vinden die behoren tot ongeveer 35 verschillende apensoorten. Dierentuin Burgers Zoo in Arnhem huisvest nog meer verschillende diersoorten en is een erg leuk uitstapje wanneer je kampeert op de Veluwe.

Paleis het Loo en tuin van het Paleis in Apeldoorn

3. Bezoek Paleis het Loo of het Nationaal Openlucht Museum

Een ander geweldig uitstapje op de Veluwe is Paleis Het Loo. Dit indrukwekkende paleis in de omgeving van Apeldoorn is het voormalig zomerverblijf van de koninklijke familie en doet tegenwoordig dienst als museum. Om het paleis heen is het grootste landgoed van Nederland te vinden dat Kroondomein Het Loo heet. Het Nationaal Openluchtmuseum in Arnhem is het best bezochte Nederlandse museum buiten Arnhem en hier kunnen liefhebbers van cultuurhistorie hun hart ophalen.

4. Huur een safaritent

Voor het echte natuurgevoel is het huren van een safaritent Veluwe een goed idee. Op Recreatiepark De Boshoek zijn verschillende safaritenten te vinden die van vele gemakken voorzien zijn. Zo combineer je het gevoel van kamperen met de voorzieningen en het gemak van een huisje.  De safaritenten beschikken onder andere over aan combimagnetron, LCD TV, koelvriescombinatie, hangmat en een boxspringbed.

Luxe kamperen op de Veluwe 5 tips 2

Nationaal Park De Hoge Veluwe

5. Veluwezoom, De Hoge Veluwe en het Veluwemeer

De Veluwe wordt weleens gezien als een geheel maar bestaat eigenlijk uit meerdere zeer verschillende gebieden. Zo zijn er de twee nationale parken Veluwzoon, De Hoge Veluwe en het prachtige Veluwemeer waar je volop kunt watersporten. Nationaal Park Veluwezoom bestaat uit mooie landgoederen, zandverstuivingen en heide. Je vindt dit gebied ten oosten van de stad Arnhem. Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft ingangen in Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterloo. In dit gebied vind je onder andere bossen, heidegebieden, stuifzand en vennetjes. Het Veluwemeer ligt tussen de Veluwe en Flevoland en biedt volop mogelijkheden voor onder andere rondvaarten, zeilen en windsurfen.

Vind jij de Veluwe ook zo mooi? Laat het ons weten in de comments hieronder!

You may also like