Home » Londen, Europa’s lieveling

Londen, Europa’s lieveling

by Gustavo
reistips londen

De Britse hoofdstad is al sinds jaar en dag een van de meest populaire Europese bestemmingen. In Londen barst het van de bezienswaardigheden, de meeste daarvan vind je in het centrum. Je hebt echter wel een aantal dagen nodig om al deze trekpleisters goed in je op te kunnen nemen. Behalve al deze bezienswaardigheden kun je in Londen ook genieten van talloze musea, zijn er talloze uitgaansmogelijkheden en is het een walhalla voor die van winkelen houden.

 

Multicultureler bestaat niet

Voor velen is Londen dé stad om ontspannen te vertoeven. De stad is eigenlijk net zo indrukwekkend als gewoon. Londen kent tal van bezienswaardigheden maar het ritme van de stad is zo aangenaam, dat je je er eigenlijk al gauw thuis voelt. In deze multiculturele omgeving leven mensen van allerlei afkomsten harmonieus met elkaar samen. In Londen is men erg verdraagzaam tegenover immigranten van allerlei culturen. De Indiase chicken tikka masala is zelfs uitgeroepen tot nationaal gerecht. In Londen mag iedereen er zijn, zolang hij anderen maar niet lastigvalt.

 

Bezienswaardigheden op een rijtje

Denk je aan Londen, dan denk je waarschijnlijk automatisch aan de Big Ben. Sinds augustus van dit jaar slaat de Big Ben zijn klokken voorlopig even niet meer vanwege restauratiewerkzaamheden. Desondanks wordt getracht de klok zo min mogelijk af te dekken waardoor jij als bezoeker toch nog een goede indruk kunt krijgen. Een ander kenmerkend beeld van Londen is de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Deze traditie bestaat al bijna vierhonderd jaar. De ceremonie duurt drie kwartier en is erg populair onder toeristen. Om het hele gebeuren goed te kunnen zien, zorg dan dat je op tijd bent.

 

Winkelen in Londen

Winkelen in Londen betekent je slag slaan in een van de winkelhoofdsteden van Europa. Je vindt er winkels die geschikt zijn voor elke portemonnee. Het leuke is dat de designerwinkels in de Bond Street en de straten met “gewone” winkels niet ver van elkaar verwijderd liggen. Hierdoor heb je geen aparte wijken of wijkdelen die voor specifiek winkelpubliek zijn bestemd. Een bezoek aan Harrods mag tijdens het winkelen natuurlijk niet ontbreken. Het bekendste warenhuis van Londen bestaat inmiddels alweer bijna tweehonderd jaar. Je vindt er van alles: kleding, decoratie, etenswaren. Het is bijna onmogelijk om Harrods met lege handen weer te verlaten. De bekendste winkelstraten zijn Regent Street en Oxford Street.

 

Engelse beleefdheid

In de hele wereld staan Engelsen bekend om hun beleefdheid. De gemiddelde Engelsman is vriendelijk en behulpzaam. Dit heeft er misschien wel toe bijgedragen dat Engeland, en vooral Londen, een van de populairste bestemmingen is van Europa. De stad heeft 7,5 miljoen inwoners. Alhoewel het in het dagelijkse leven natuurlijk zoals in elke grote stad druk en chaotisch is, hebben de goede manieren van de Engelsman hieronder niet te lijden. Vrijwel elke inwoner van de Britse hoofdstad staat jou graag te woord als jij als toerist de weg vraagt of op een andere manier hulp nodig heeft.

You may also like